Genel
Giriş Tarihi : 18-02-2018 10:35   Güncelleme : 18-02-2018 10:35

YÖK Başkanı Yekta Saraç’a Açık Mektup

Son zamanlarda FETÖ mağduru akademisyenlerin mağduriyetlerini dile getirdikleri mektupların sayısında ziyadesiyle artış olduğunu belirterek, FETÖ mağduru bir öğretim görevlisinin sesini duyurabilmek adına gönderdiği mektubun asıl muhatabı olduğunuz düşüncesiyle konuyla yakinen ilgileneceğinizi ümit ederek yazıyorum.

YÖK Başkanı Yekta Saraç’a Açık Mektup

Eğer alakanızı cezbedecek olursa, isimleri kaldırarak yayınladığım mektubun aslını ve eklerini tarafınıza ulaştırabilirim.

Sayın Recep Yazgan,

Gaziosmanpaşa Üniversitesinde Fethullahçı idarecilere karşı 11 idari yargı davası açtım ve 13 ayrı suç duyurusunda bulundum, 15 Temmuz sonrasında KOM polislerine 3 kez ifade verdim, Ağır Ceza Mahkemesinde tanıklık ettim.

Rektör hiç profesör bulunmayan ……………….. anabilim dallarında bana kadro açmadı, açmayacağını ve her şeyin eğitim olmadığını çekinmeden yüzüme karşı beyan etti.

Bu durumu kurumun menfaatini düşüneceğini zannederek, YÖK’e dilekçeler ile bildirdim.

Rektörün Fethullahçıların kadrolarını hızla açtığını, tüm idari görevlere Fethullahçıları atadığını, yapılanmayı ve kadro alamayışımızın yapılanmanın sonucu olduğunu 15 Temmuz öncesinde YÖK’e bildirdim.

Bu bildirimin ardından, başımıza gelmedik kalmadı.

Kapımın altında “uslu dur!” yazılı tehdit notu atıldı. 

Ön inceleme bile geçirmemiş iken, 4 disiplin ve 1 ceza soruşturması geçirdim.

Tehdit notunun ardından, eşim ve benim hakkımda iftiralarla soruşturmalar açıldı.

Saldırı niteliğindeki idari işlemlerde rol oynayanların neredeyse hepsi, FETÖ üyeliğinden açığa alındı, tutuklandı.

 Aradan 3 yıl geçmesine rağmen suç duyuruları ve YÖK’e yazdığım şikâyet dilekçeleri YÖK’te beklemektedir.

Tokat İdare Mahkemesi taraflıdır ve husumete dayalı ve mobbing amaçlı olduğu açıkça görülen haklı davalarımızın çoğunu reddetmiştir.

Kazandığım davalardan birinin gerekçeli kararı ektedir.

Bu karar ve eklerinde görüleceği üzere, Üniversitemizdeki FETÖ yapılanması 15 Temmuz sonrasında da dümdüz devam etmektedir.

Tokat İdare Mahkemesi bile lehimize karar vermiş, FETÖ iltisaklı idari işlemin iptaline hüküm vermiştir.

Haber niteliği taşıyan ve Türk Milleti adına verilen mahkeme kararının, Türk Milletine duyurulması için tarafınızdan değerlendirilmesini arz ederim.

FETÖ tarafından gerçekleştirilen “soruların çalınması” eyleminin mevcut idarece örtbas edildiği, “bana soruları verdiler” beyanında bulunan genç doktorun ifadesini almak yerine hakkında 3 disiplin soruşturması açıp hastanelik ettikleri, FETÖ’yü ihbar eden genç doktorun ruh sağlığı bozularak hastaneye yatırıldığı ve daha sonra kurumdan ayrılmak zorunda kaldığı resmi evrak niteliğindeki kanıtlarla dava dilekçesinde arz edilmiştir.

Mahkeme, hukuka aykırı ve yetersiz bulduğu inceleme ve araştırma işlemini iptal etmiş, idare ise, karar gereği soruların çalındığı iddiasını araştırmak ve Savcılığa bildirmek yerine, FETÖ iltisaklı suçu örtbas etmek için çekinmeden temyize gitmiştir.

Karar da dahil tüm evraklar ektedir, saygılarımla. Buna benzer elimde onlarca dosya var.

Doç. Dr. ………………

adminadmin