Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-03-2020 13:20   Güncelleme : 24-03-2020 13:20

Zabıtadan Evde Kal Anonsu!

Koronavirüs salgınının ardından ilçede acil eylem planını devreye alan Atakum Belediyesi, yurttaşlara yönelik bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçedeki cadde ve sokakları dolaşarak sesli anons sistemine sahip araçlar ile ilçe sakinlerine ‘Evde Kal’ çağrısında bulunuyor.

Zabıtadan Evde Kal Anonsu!

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası alınan önlemler kapsamında yurt genelinde çok sayıda önlem alındı. İçişleri Bakanlığı’nın 65 yaş üstü yurttaşların sokağa çıkmalarını kısıtlayan genelgesinin ardından Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de harekete geçti. İlçedeki cadde ve sokaklarda sesli anons sistemine sahip araçlarla görev yapan ekipler, Atakumlulara evde kalmanın önemini anlatan duyurular yapıyor.

 

BU SORUMLULUK HEPİMİZİN

Hoparlörler aracılığıyla çok sayıda yurttaşa ulaşmayı hedefleyen ekipler mobil anons sisteminden, “Değerli Atakumlular, koronavirüsle mücadelede evlerinizden dışarı çıkmamanız çok büyük önem taşıyor. Lütfen hem kendi sağlığınız hem de sevdikleriniz için evlerinize dönün. Zorunlu olmadıkça evlerinizden dışarı çıkmayın. Her bir vatandaşımızın sağlığı bizim için çok değerli. Bu sorumluluk hepimizin” mesajını paylaşıyor.

 

65 YAŞ GENELGESİ YAYINLANMIŞTI

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelge ile 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan yurttaşların dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmaları kısıtlanmıştı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN