Güncel
Giriş Tarihi : 17-11-2018 10:10   Güncelleme : 17-11-2018 10:10

ABD FETÖ'yü vermez!

ABD FETÖ'yü vermez!

Amerikan NBC News kanalı, ABD yönetiminin, FETÖ elebaşı Gülen'in yasal yollarla iadesine ilişkin seçenekleri araştırdığını iddia etse de genel kanı, Gülen’in iade edilmeyeceği yönünde. Zira ABD Dışişleri gündemi değiştiren bu iddiayı birkaç saat içinde yalanladı.

Özellikle 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişiminin ardından artan iade taleplerine kulak tıkayan ABD’de, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası elindeki delilleri etkili bir şekilde kullanarak Suud diktasının Veliaht Prensi MbS’yi köşeye sıkıştıran Türkiye’nin dikkatini başka bir noktaya çekme amacıyla FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi gündeme getirildi.

İDDİA NBC KANALINDAN 

ABD yönetiminin, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin yasal yolları araştırdığı iddiası, Gülen'in iade sürecini yeniden gündeme taşıdı.

Amerikan NBC News kanalı, ABD yönetiminin, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi üzerine Türkiye'yi “yatıştırmak” için FETÖ elebaşı Gülen'in yasal yollarla iadesine ilişkin seçenekleri araştırdığını iddia etti.

DIŞİŞLERİ İDDİAYI YALANLADI 

Bu iddia, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert tarafından yalanlandı.

Cemal Kaşıkçı olayı ile FETÖ elebaşı Gülen'in iade edilmesi arasında herhangi bir bağlantı olmadığını kaydeden Nauert, Beyaz Saray'da bu yönde bir görüşme yapılmadığını söyledi. Nauert, "Türklerden bu konuda (Gülen'in iadesi) birçok talep aldık. Türk hükümetinin Gülen'in iadesiyle ilgili sunduğu delilleri halen değerlendiriyoruz. Bu tamamen Adalet Bakanlığı bünyesinde yürüyen bir süreç. Ancak size şunu söyleyebilirim ki bu iki konu birbiriyle ilgisiz konular. Ayrıca Beyaz Saray'da görevli arkadaşlarımızla konuştuk, bu konuyla ilgili bir tartışmanın orada yapılmadığını belirttiler" ifadelerini kullandı.

KAŞIKÇI GÜNDEMİ DEĞİŞTİRİLMEK İSTENİYOR

ABD’de bir anda gündeme gelen iade konusu Kaşıkçı cinayeti ile köşeye sıkışan Suudi Veliahdını kurtarmaya yönelik hamle” olarak değerlendiriliyor. Kaşıkçı’nın Suudilerin İstanbul’daki Başkonsolosluk binasına girdiği 2 Ekim’den beri Suudileri aklamaya çalışan ABD, Türkiye’nin elindeki delileri başarılı bir şekilde kullanması karşısında amacına ulaşamadı. Son olarak Suudi savcının Prens’in etrafındaki herkesi suçladığı ama prensin cinayetten haber olmadığı” yönündeki iddianamesiyle dünya kamuoyuna “aklandı” mesajı verilmeye çalışılsa da Türkiye’nin elindeki deliller Kaçıkçı cinayetinin Veliahttan habersiz işlenemeyeceğini ortaya koyuyor.

İADE EDİLİRSE ABD’NİN KURDUĞU SİSTEM ÇÖKER

Türkiye’nin gündemini FETÖ elebaşına çekme gayreti taşıyan bu hamle şimdilik dedikodudan ibaret. Zira ABD’nin hiçbir şekilde FETÖ elebaşını iade etmesi beklenmiyor. İade haberlerini sosyal medya hesabı üzerinden değerlendiren Genel Yayın Yönetmenimiz Erem Şentürk de ABD’nin Gülen’i iade etmeyeceği görüşünde. Gülen’in iadesi halinde ABD’nin 1945’ten beri kurduğu, para harcadığı, emek verdiği küresel sistemin çökeceğine dikkat çeken Şentürk, ABD’nin 40’a yakın ülkede FETÖ benzeri yapılanma kurduğunu ve Gülen’in iadesi halinde bu ülkelerde yer alan FETÖ benzeri yapıların ABD’nin kendilerini satacağı düşüncesine kapılacağını belirtti.

İADE, BENZER ÖRGÜTLERİ KORKUTUR

Dünya üzerindeki FETÖ benzeri yapılara örnekler veren Şentürk, Hindistan’daki Ahmediye hareketinin bunlardan biri olduğunu vurguladı. “Kendilerini Müslüman olarak tanıtan o kafirler de yaptıkları işe “Service” diyorlar. Yani hizmet. Sorsan hepsi Müslüman. Öğretmen, savcı, polis, asker oluyorlar” diyen Şentürk, yapının FETÖ ile benzerliğinin altını çizdi. Güney Kore’de ise sapık bir tarikatın benzer yöntemlerle çalıştığı bilgisini paylaşan Şentürk, “Yaptıkları işe “Seobiseu” diyorlar yalnız hizmet” sözleri ile bu yapının çocuklarla dolu bir feribotu batırarak ayin yaptığını belirtti. Şentürk twitlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “ABD Fetullah’ı verirse onların tabiriyle hizmet zarar görür. Bu iş karışık. Her ülkede bu şekilde “Hizmet Hareketi” var. Hepsi kendi dilinde “Hizmet” diyor. Hepsi TGG (The Golden Generation) yani “Altın Nesil” olarak tarif ediyor kendini. FETÖ iadesi diğer hizmet hareketlerini korkutur. Meselenin tek çıkmazı burası.”

İlhan Aküzüm / Diriliş Postası

adminadmin