Güncel
Giriş Tarihi : 01-05-2015 16:34   Güncelleme : 01-05-2015 16:34

Afyonkarahisar’da "1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü" Kutlamaları

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Afyonkarahisar’da sendikalar ve siyasi partilerin katılımı ile kutlanırken, herhangi olumsuz bir olayın yaşanmadığı kutlamalara yaklaşık 2 bin kişi katıldı

Afyonkarahisar’da
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Afyonkarahisar’da sendikalar ve siyasi partilerin katılımı ile kutlanırken, herhangi olumsuz bir olayın yaşanmadığı kutlamalara yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
Türk-İş, Kamu-Sen ve KESK öncülüğünde oluşturulan kutlama komitesi tarafından Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen miting için geniş güvenlik önlemleri alındı. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel de güvenlik önlemlerini yerinde incelerken, miting boyunca alanda oldu. Yaklaşık 350 polisin görev yaptığı mitingde herhangi olumsuz bir olay yaşanmadı. Sendika üyeleri, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ellerinde taşıdıkları pankart, bayrak ve dövizlerle sloganlar eşliğinde alana girdiler. Çocuklarında katıldığı mitingde bazı göstericilerin yüzlerini boyayıp baretler ve işçi tulumları ile alana gelirken, göstericilerin bu halleri ilginç karelerin oluşmasına neden oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığının Milletvekili adayları ile katıldığı mitinge, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz’da katıldı. Sendika başkanlarının birer konuşma yaptığı mitingde ortak mesaj, 1 Mayısların çalışanların ve emekçilerin güvencesiz çalıştırılma, taşeronlaştırma, işsizlik, maaş adaletsizliği gibi sorunların ortadan kaldırılması için devletin somut adımlar atması gerektiği yönünde oldu.
Konuşmaların ardından miting göstericilerin müzik eşliğinde halaylar çekmesinin ardından sona erdi.
adminadmin