AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Hakan Altıntaş Dost Der’i Ziyaret Etti
AK Parti 25
AK Parti 25. Dönem Samsun Milletvekili Aday Adayı Hakan Altıntaş, Kısa adı DOST DER olan Dost Eğitim ve Kültür Derneği’ni ziyaret ederek Başkan Hüseyin Mutlu ile bir süre sohbet etti..
Altıntaş burada yaptığı konuşmada AK Parti’nin sosyal Devlet vurgusu yaparak, AK Partinin ekonomik mücizeleriden birisinin bütçe disiplinine girerken sosyal harcamalarda bir kesintiye gitmemesi olduğunu belirterek, Dünyanın her tarafında ekonomik istikrar politikalarında acı reçete dar gelirli grupların üzerinde uygulanırken, AK Parti sosyal harcamaları artırarak mali disiplinden dar gelirli ve yoksul kesimlerin olumsuz etkilenmesini önlediğini söyledi.
Altıntaş, Bunun tamda Türk usulü bir mali disiplin uygulaması olduğunu kaydederek şöyle devam etti,
AK PARTİ SOSYAL DEVLET ANLAYIŞINDA BAŞARILI
Bütçedeki faiz harcama kalemleri azalırken, sosyal harcama kalemleri artmıştır. Ak parti iktidarının sosyal harcamalarında sağladığı artışa bakıldığında, sosyal harcamalardaki artışın 2002’den bu yana milli gelirin kat kat üzerinde olduğu görülmektedir. Bu da Ak parti iktidarının ekonomik büyümeden fakir ve dar gelirli yurttaşlara, daha fazla pay verdiğini açık bir biçimde ortaya koymaktadır. Ak parti hükümetlerinin alt gelir gruplarına aktardığı kaynaklar, AK parti hükümetlerinin enflasyonla mücadele politikalarıyla örtüştürüldüğünde, mal ve hizmet fiyatlarındaki gerileme alt gelir gruplarının refahını daha da artmıştır. Gelir transferlerinin düşen fiyatlar nedeniyle alt gelir gruplarında yarattığı refah etkisi bu nedenle çok daha yüksek olmuştur. İşte bu durum kamu alanında çok az görülen fakir kesimlerin AK parti hükümetlerine gösterdikleri desteği açıklamaktadır. Ak parti hükümetlerinin sosyal politikaları unutulmuş ve hiç devlet desteği almamış insanlara uzanmaktadır. Dul vatandaşlara yapılan aylık ödemeler, özürlü vatandaşlara aylık ödemeler, özürlülere bakım desteği, özürlü çocuklara eğitim desteği 2002’den bırakın sosyal devleti Türkiye cumhuriyetini bir vicdan devleti yapmıştır.
ÖZÜRLÜLER ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU
Bugün kırsal kesimde zor şartlarda yaşayan ve hiç yardım almayan dullara aylık ödenmektedir. Yaşlılara devlet harçlığı ödenmekte ve yaşlılık aylıklarında ciddi artışlar sağlanmaktadır. Özürlü çocuklara ve bakıma muhtaç yaşlılara aylık bağlanmakta ve bakıma muhtaç vatandaşların bakım masrafını devlet karşılamaktadır. Devletin bakıma muhtaç kimselere bağladığı aylık ailenin geçimine destek sağladığından özürlü ve yaşlıların sosyal saygınlığı ve özgüveni artmaktadır. 65 yaş üstü vatandaşların toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmaları bile onların toplumdan kopmamaları amacına hizmet etmektedir. Merdiven altına ve bodrumlara hapsedilen özürlüleri AK parti iktidarları özgürlüğe kavuşturmuştur. Aileye yük olan özürlüler maaşa bağlanmış, bakım masraflarını ve eğitim masraflarını devlet üstlenmiştir.
admin
















































































































































































































