Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 15-11-2016 13:04   Güncelleme : 15-11-2016 13:04

Atakum Belediyespor Samsunspor Milli Takım

ATAKUM BELEDİYESPOR doludizgin hedefe ilerliyor 5’te 5 yaparak gücünü gösteren Atakum Belediyespor 5 maçta 20 gol atıp kalesinde 4 gol gördü. Hedef önce bölgesel amatör lig oradan da 3. Lig ondan sonra duruma bakılacak.

Atakum Belediyespor Samsunspor Milli Takım

Bölgesel amatör ligdeki iddialı takımlarımızdan Çarşambaspor ve Ladik Belediye’nin aksine yapılanmasını daha sağlam tutup bu yıldan geleceğin takımı oluşturuluyor yani şimdiden iyi bir takım kuruldu bölgesele amatör lige çıkınca takımın iskeleti korunarak takviyeler yapılarak kadro da çok fazla oynanmayacak yani diğer takımlarımızın yaptığı sıfırdan takım kurma hatasına düşülmeyecek.

Bu şehrin yetiştirdiği iki önemli hocaya takımlarını teslim eden Çarşambaspor ve Ladik Belediye beklentileri karşılamaktan uzak. İki takımımız da iyi sonuçlar alamayarak bizleri üzmekteler.

Bu şehirde futbol kültürü sürekli gerilemekte Samsun şehri hiç olmazsa 3. Ligde iki takımla mücadele etmeli ki Samsunspor’a katkısı olsun yoksa işimiz gerçekten zor yetiştirdiğimiz gençlerin yok olup gidişinin sebeplerinden biri de budur. Mutlaka profesyonel liglere takımlar göndermeyi başarabilmeliyiz.

SAMSUNSPOR’dan tam ümitlenmeye başlamış, hatta Manisa’dan bir galibiyetle dönülürse iyi takviyelerle play-off bile kovalanabilir diye düşünürken bazı gazetelerde futbolcuların bir kısmının alacaklarını alamadıkları için federasyona başvurduklarını görmek bizleri tekrar üzüntüye sevk etti.

Şayet durum böyleyse işimiz gerçekten zor yönetimin bu sorunu mutlaka çözmesi gerekir yoksa bu günleri de mumla ararız. Sonra ahlar vahlar fayda vermez para da geçmez.

MİLLİ TAKIM nihayet kazandı ama yine de hiç birimiz oyundan tatmin olmadık ben Kosova’yı farklı yensek üzüleceklerin başında gelirdim. Bunun için dengeli bir oyunla bu skoru bekliyordum ama gerçekten de milli takımımızın ümit verir bir futbol oynayamadığı ortada.

Kadro olarak beklenen kadro nihayet kuruldu, yasaklılar kadroya davet edildi şimdi de neden alındılar diye bir tartışma başladı. Bu böyle devam ederse milli takım zarar görecek.

Fatih terim oyuncuları ilkesel bir nedenden dolayı kadroya almadığını açıklamıştı.

Meselenin net bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmamış olması tabidir ki kafaları karıştırdı.

Fransa 2016 Avrupa şampiyonasının ilk maçında Hırvatistan’la oynadığımız maçtaki futbolcuların koşu mesafelerine bakıldığında sabote denmese bile isteksizlik ve mücadele etmeme duygusu hepimizi çileden çıkartmıştı. Sadece o maçtaki tavırları bile takımın abileri pozisyonundaki oyuncuların milli takıma davet edilmemeleri için yeterli gerekçe sayılırdı ve öyle de oldu artık herkes bu  durumdan ders çıkarıp milli takımın menfaatlerini düşünmelidir. Basının da bu işi sürekli sorgulaması milli takıma zarar verecektir artık elbirliğiyle milli takımı dünya kupası şampiyonasına nasıl gönderebilirizin hesabını yapmalıyız.

Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç beyden Samsunspor’un yeni stadının açılışına bir milli maç organize etmesini bekliyoruz. Umarız böyle bir düşünceye Fatih Terim de karşı çıkmaz Samsun’da bir milli maç izleme imkânımız olur.

Adnan ÖZ

adminadmin