Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-07-2020 19:05   Güncelleme : 29-07-2020 19:05

Atakum’da Muhtara Büyüp Ayıp

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci tarafından başlatılan Yeni Mahalle Muhtarlık ofisi inşaatı, yine Atakum Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Muhtara da, Atakum Belediye Meclisi tarafından 28 bin TL ceza yazıldı! Yaşananları şaşkınlıkla izlediğini söyleyen Muhtar Kenan Kaygusuz, “Belediyede kimsenin kimseden haberi yok. Şaşkınlıkla, bu komedi filmini izliyorum” diye konuştu.

Atakum’da Muhtara Büyüp Ayıp

Samsun’un Atakum İlçesinde bulunan ve 50 bini aşkın nüfusu ile Karadeniz Bölgesinin en kalabalık mahallesi olan Yeni Mahallede, Atakum Belediyesi tarafından inşasına başlanan yeni muhtarlık yeri, yine Atakum Belediyesi tarafından yıkılarak, muhtara 28 bin TL ceza yazıldı.

 

Karadeniz Bölgesinin en büyük ve en kalabalık mahallesi olan Yeni Mahalle’de muhtarlık yeri krizi yaşanıyor. Yeni Mahalle Muhtarı Kenan Kaygusuz, mevcut yeri boşaltmaları gerektiğini kaydederek, Atakum Belediyesinden yer talebinde bulunduğunu belirtti. Bu talebinin ardından belirlenen noktalardan birisinde muhtarlık yapımı için karar verildiğini ifade eden Muhtar Kaygusuz, “Muhtarlık yeri için belirlenen noktalardan birisinde, Atakum Belediyesi ile anlaştık. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, bu yerde bir muhtarlık ofisi yapılması için talimat verdi. Belediyeye bağlı ekipler, inşaat çalışmalarına başladılar. Çalışmaların başlamasının ardından iki gün geçti ki bu kez de yine Atakum Belediyesi ekipleri yerin kaçak olduğunu belirterek yıkım kararı uyguladı. Üstüne üstlük de bana 28 bin TL ceza kestiler” dedi.

 

Yerin tespiti ve inşaat çalışmalarının başlaması noktasında Atakum Belediyesinin karar verici olduğuna dikkat çeken Muhtar Kaygusuz, “Yer konusunda karar veren belediye, talimatı veren belediye başkanı, yıkım kararını veren belediye ekipleri, ceza yazan belediye meclisi. Komedi filmlerini aratmayan bir senaryo ile karşı karşıya kaldım. Şimdi de konuyla ilgili bir muhatap bulamıyoruz. Telefonlarımıza bakılmıyor, görüşme sağlanmıyor. Ceza konusunu içeren evrakta, söz konusu alanın vatandaş mülkiyeti olduğu iddiası var. Ancak bu yer belediyeye ait bir park alanı. Yani iddiada yalan bilgi içeriyor. Kısa süre daha bu sorun çözülmezse, büyük bir çadırı mahallenin merkezine kurup, muhtarlık ofisi olarak kullanacağım. Karadeniz Bölgesinin en büyük mahallesine, çadırdan muhtarlığı reva görenler utanırlar, biz değil” diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN