Güncel
Giriş Tarihi : 19-08-2015 11:30   Güncelleme : 19-08-2015 11:30

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Avcı:

SAMSUN (AA) - Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erkan Avcı, "Başalan, Çamlıkale ve Çökekli mahallelerinde dolu nedeniyle  zarar gören çiftçinin zararının devlet tarafından mutlaka karşılanması gerekiyor" dedi

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Avcı:

SAMSUN (AA) - Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erkan Avcı, "Başalan, Çamlıkale ve Çökekli mahallelerinde dolu nedeniyle  zarar gören çiftçinin zararının devlet tarafından mutlaka karşılanması gerekiyor" dedi.

Avcı, yaptığı açıklamada, ilçede yağan dolu sonrası hasar tespiti için inceleme yaptıklarını söyledi.

Üç mahallede yaptıkları incelemede, kısım kısım yüzde yüze varan hasar tespit edildiğini belirten Avcı, "Başalan, Çamlıkale ve Çökekli mahallelerinde dolu nedeniyle zarar gören çiftçinin zararının devlet tarafından mutlaka karşılanması gerekiyor. 2014 yılında aynı mahallelerde dondan çiftçimiz yüzde yüz zarar görmüştür, 2015 yılında da aynı mahalleleri dolu vurdu. Bu çiftçi borçlarını nasıl ödeyip geçimini nasıl idame ettirecek.  Sadece Tarım Kredi Kooperatifine ve Ziraat Bankasına olan borçların ertelenmesi bir fayda sağlamaz bu üç mahallenin özel bankalara olan borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi gerekir" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığının da ilgili fonlardan zarar gören çiftçiye maddi yardım yapmasını beklediklerini de ifade eden Avcı, "Borç ertelemek çözüm değil bırakın fındığı, cevizi, elma bahçelerini, mısırı, fasulyeyi Ayvacıklının milli yemeği olan bir yemek tencerelik pancarı dahi kalmamıştır” diye konuştu.

 

 

adminadmin