Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-02-2023 13:20   Güncelleme : 06-02-2023 13:20

Baba - Oğul - Dede Torun Sabah Namazı Buluşması

Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi, En anlamlı buluşma olarak nitelendirdiği Baba-Oğul - Dede Torun Sabah Namazı Buluşmasını muhteşem bir katılım ile gerçekleştirdi.

Baba - Oğul - Dede Torun Sabah Namazı Buluşması

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Ortaokul Komisyon Başkanı İdris YÜCE şunları söyledi: Mübarek üç ayların içinde bulunduğumuz şu günlerde Recep ayını idrak ederken İslam dinine yönelik saldırıların arttığı bu süreçte

Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi olarak, İslam Dünyasında infiale neden olan Türkiye’de insanların kıyama durmasına neden olan Kutsal Kitabımız Kur’anı Kerime yönelik olarak gerçekleştirilen; Batının vahşi yüzünü ortaya koyan barbar saldırılara bir tepki olarak bu programı organize ettik.

“Kesin olarak bilesiniz ki bu kitabı kuşkusuz biz indirdik ve onu mutlaka koruyan da yine biziz.”Hicr Suresi 9.Ayet-i Kerime ile Hakkı bir kez daha haykırdık.

Eğitim Öğretim sürecinin yeniden başlamasına sayılı günler kala Anadolu Gençlik Derneği olarak tüm Ortaokul ve Lise öğrencilerini Baba-Oğul/Dede Torun Sabah Namazı buluşmasına davet ederek Kur’an izinde bir neslin inşası ve Osmanlı mirasına sahip çıkma noktasında önemli bir çalışmayı gerçekleştirdik.

Bu tarihi davet, Okulların açılması öncesinde ortaokul ve liseli gençlerimiz için zihinsel teyakkuza geçişi sağladığı gibi Ortaokul ve Liseli gençlerimizin Baba ve Dedeleri ile birlikte tarihi davete iştirak ederek Büyük camiinde tarihi günlerden birini yaşamasını sağladı.

Büyük Camiinde toplanan ortaokul ve liseli gençler, Baba ve Dedelerin duygu dolu anlar yaşamasına vesile oldular…iyi ki varsınız “ diyerek Anadolu gençlik organizasyon için Teşekkür ettiler.

Büyük camii çıkışında Anadolu Gençlik Derneği Eğitim Başkanı Mehmet Yazgan, Kur’an’ın hizmetkârı bir Gençlik inşası için çalışan teşkilatız diyerek batılı ülkeleri yaptıkları çirkin eylem nedeniyle tel’in etti. “Allah nurunu tamamlayacaktır.” Ayeti ile dedeniz Ebu Cehil bile Allah’ın nurunu söndüremedi.!!! Siz mi söndüreceksiniz Kur ’anın parlayan nurunu Ey Vahşi iki yüzlü Batı “ diye seslendi Mehmet Yazgan!!!

İlkadım AGD Eğitim Başkanı Mustafa Yazgan ise Dua ederek program tamamlandı. Katılımcılara sıcak çorba ve simit ikram edildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN