Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 13-07-2021 11:54   Güncelleme : 13-07-2021 12:02

Bir milletin tekrar destan yazması Bir milletin tekrar destan yazması Rahman ve Rahim Olan Allah’ın adıyla…

Kirli bir planın ve alçak bir kalkışmanın adıdır 15 Temmuz. O gece bir milletin yeniden destan yazdığı, destanlaştığı bir gece oldu. Bu gecede kimilerinin şehitler ordusuna katılıp şehâdet yolculuğunun başladığı, kiminin de dünya ahiret hainler defterine yazıldığı günün adıdır 15 Temmuz.

Bir milletin tekrar destan yazması
Bir milletin tekrar destan yazması Rahman ve Rahim Olan Allah’ın adıyla…

 Vatan sevdalılarının, vatana göz dikenlerin ellerinde bayraklarla hain kovaladıkları günün adıydı. Kimilerinin bu mücadeleye koşarak gittikleri günde,  kimilerinin ‘beklenen gün geldi’ diyerek marketlere ve bankamatiklere koşturdukları bazılarının ellerini oğuşturdukları gün olmuştu.

Sezai Karakoç’un dediği gibi: ‘ Kaderinde üstünde bir kader vardır’ der. Ülkemize kara bir kader çizmeye çalışan hainlere karşı verilen bir mücadeledir 15 Temmuz,  bir darbe girişiminden çok savaştı adeta. Bu başarısız darbe girişimini, darbe  kabul etmeyip de bıyık altı gülüp,  girişim başladığında kimilerinin yüzleri gülmeye başladı. Her zaman olduğu gibi şer güçler birlik olur, içimizdeki hainler nankörler ise koltuklarına oturup bir filim seyreder gibi mutlu oldukları ama  yazdıkları senaryo istedikleri gibi devam etmeyince, bir milletin destanına şahit  olduklarını  anladılar.

 Anladılar anlamasına da bir şey bilmezmiş gibi ‘senaryodur bu’ diyecek kadar kör ve sağırı oynadılar. Hâlâ 15 Temmuz’u haz etmez, kabul etmez ölenlerin şehadetlerini bile küçük görecek kadar pervasız olanlar var.     İliklerime işleyen bir görüntü ki o tanklardan birinin, masum halkın üzerine yürüyüp ortadan ikiye ayrılan şehitler…Gencecik çocuklar vardı içlerinde vatan millet ve şehitlik sevdası olan çocuklar, her biri İnşeallah cennet gençleri olan Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin efendilerimizle beraber olurlar. Ve kadın şehitler, evde çocuklarını  sevdiklerini şehâdetle değişen mübarek kadınlar… Yürekleri koca bir dünya olan ve seçilmiş kutlu tüm  şehitlerimiz… Nasıl bir senaryo ki oyuncuları tüm sevdiklerini burada bırakıp ölüme koştular.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN