Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-10-2017 16:46   Güncelleme : 17-10-2017 16:46

​Canik Ve DOKAP’tan Ortak Proje

Canik Belediyesi, şimdi de Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) işbirliği ile şehre nefes aldıracak önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. İki etaptan oluşacak Meşe Orman Park Projesi'nin ilk etabının protokolü Canik Belediyesi ve DOKAP arasında imzalandı.

​Canik Ve DOKAP’tan Ortak Proje

Canik Belediyesi, proje üstüne proje hayata geçiriyor. İlçenin dört bir yanında devam eden onlarca projenin yanısıra 15 Temmuz Şehitler Tepesi'nde yapımı süren turizm projesini devam ettiren belediye, Hasköy'de önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Yıllardır atıl vaziyette duran Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait koruluğun Orman ve Su İşleri Bakanlığından 49 yıllığına tahsisini sağlayan belediye, Samsun'a nefes aldıracak Meşe Orman Park Projesi'ni DOKAP işbirliği ile şehre kazandırıyor.

CANİK BELEDİYESİ-DOKAP İŞBİRLİĞİ

İçerisinde 7'den 77'ye herkesin yararlanacağı mekanlar bulunacak olan ve iki etaptan oluşacak projenin ilk etabı için protokol töreni düzenlendi. Canik Belediyesi'nde düzenlenen protokol töreninde Başkan Osman Genç ile DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, toplam 92 dönüm alan üzerinde uygulanacak projenin ilk etabı için imza attı. Protokol kapsamında projenin maliyetinin yüzde 50'si DOKAP tarafından karşılanacak.

1. ETABIN İHALESİ TAMAM

Söz konusu ormanlık alanın şehrin ortasında olmasına rağmen, halkın rahat kullanabildiği bir alan olmadığına işaret eden Başkan Genç, "Biz bu ormanlık alanı milletimizin hizmetine, istifadesine sunmak istedik. 1. etabın ihalesini yaptık. İlk etabı hızlı bir şekilde tamamlayacağız. İçerisinde çok önemli aktivite mekanları olacak. Kadınlarımız, çocuklarımız başta olmak üzere 7'den 77'ye herkesin burada kendine özel bir mekan bulacağı yerler olacak. Bu proje sadece Canik'in değil, Samsun halkının hizmetinde olacak" dedi.

SAMSUN İÇİN KAZANIM

Projenin Samsun için önemli bir kazanım olacağına da işaret eden Başkan Genç, "Bugüne kadar orman içinde yürüyüş yapamayan insanlarımız çayını, kahvesini içebileceği, aynı zamanda çocukların eğlenebileceği bir mekana kavuşacak. İnşallah bu projemizi çok kısa bir zamanda tamamlayarak Samsun halkının hizmetine sunacağız. Projenin onaylanması konusunda Kalkınma Bakanımız sayın Lütfi Elvan'a ve ormanın 49 yıllığına Canik Belediyesi'ne tahsisi nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanımız sayın Veysel Eroğlu'na teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun" diye konuştu.

KATMA DEĞER SAĞLAYACAK

Şehirlerdeki degasyon alanlarının artırılmasını hedeflediklerini belirten DOKAP Başkanı Ekrem Yüce de, "Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırılmasına katkı sağlaması, yaşam mekanları, spor alanları ve hareketliliği sağlayacak şekilde mekanlar oluşturulması, var olan mekanların iyileştirilmesi ve dinlenme alanlarının sayı ve kalitesinin artırılması için yerel yönetimlerle işbirliği yapıyoruz. Canik Belediyesi'nin bizlere sunduğu projeyi büyük bir ilgiyle inceledik. Projenin Canik'e ve Canik halkına çok ciddi bir katma değer sağlayacağı ve çok ciddi bir sosyal donatı alanları oluşturacağı inancıyla projeyi sayın Kalkınma Bakanımıza sunduk. Sayın Bakanımız da bu güzel projeyi onaylayarak bu aşamaya geldik. Projenin Canik halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

SAMSUN’A NEFES ALDIRACAK

Konuşmaların ardından Başkan Genç ve DOKAP Başkanı Yüce, proje maliyetinin yarısı DOKAP tarafından karşılanacak olan Meşe Park Projesi'nin 1. etabının protokolünü imzaladı. Samsun'a nefes aldıracak olan projenin içerisinde hanım konağı, kafeterya, yürüyüş yolları, açık nikah alanı, restorant, sosyal donatı alanı, çocuk oyun alanı, dürbün kafe, büfe, macera parkuru bulunacak.

adminadmin