Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-08-2017 10:02   Güncelleme : 04-08-2017 10:02

Canik'e Yeni Kültür Merkezi

Canik Belediyesi tarafından Yavuzselim Mahallesi'nde yapılan Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi inşaatı son aşamaya geldi. Çalışmaları yakından takip eden Başkan Osman Genç, yaptıkları sosyal ve kültürel yatırımlarla şehrin yanısıra insanı da dönüştürdüklerini söyledi.

Canik'e Yeni Kültür Merkezi

Canik Belediyesi, ilçeye ikinci bir kültür merkezi kazandırıyor. Canik Kültür Merkezi'nin ardından şimdi de Yavuzselim Mahallesi'nde yapılan Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi inşaatı son aşamaya geldi. İçerisinde çok amaçlı düğün salonu, hanım konağı, sıbyan mektebi, müzik okulu ve kurs merkezinin bulunacağı kültür merkezinin inşaat çalışmalarını yakından takip eden Başkan Osman Genç, yaptığı incelemede yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YAŞAM STANDARTI YÜKSELİYOR

Amaçlarının fiziki ve sosyal dönüşüm gerçekleştirerek şehir yaşayanlarının yaşam standartlarını yükseltmek olduğunu belirten Başkan Genç, halkın istek ve beklentilerine uygun olarak projeler geliştirdiklerini ve uyguladıklarını söyledi. Başkan Genç, "Dönüşüm sadece eski binaları yıkıp, yenilemek değildir. Fiziki dönüşümün yanında insanlarımızın da dönüşümüne ve gelişimine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Yavuzselim Mahallemizde de dönüşüme bağlı olarak gerçekleştirdiğimiz Güzel Evim, Mutlu Geleceğim, doğalgaz, elektrik, kanalizasyon gibi fiziki çalışmaların ardından şimdi de sosyal ve kültürel dönüşümü sağlayacak kültür merkezini tamamlıyoruz" dedi.

GELİŞİME KATKI SAĞLAYACAK

Her yenilğin dönüşüm getirdiğini ifade eden Başkan Genç, "Mahallelerimizi hanım konakları, sıbyan mektepleri, kültür ve spor tesisleri gibi yatırımlarla süslüyoruz. Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun adını taşıyacak olan kültür merkezimiz de Canik Kültür Merkezimizin ardından bu bölgenin sosyal ve kültürel açıdan gelişimine katkı sağlayacak. İçerisinde her yaştan insanımız için her şeyi düşündüğümüz kültür merkezinde çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız kendilerini geliştirecek, sosyal ve kültürel aktivitelerde bulunabilecek. Yine çok amaçlı salonumuz bu bölgemizde önemli bir eksikliği giderecek. İnşallah en kısa zamanda açılışını gerçekleştireceğiz. Şimdiden Yavuzselim Mahallemize, ilçemize ve şehrimize hayırlı olsun" diye konuştu.

adminadmin