Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 28-09-2020 08:12   Güncelleme : 28-09-2020 08:12

Cezeri’ye Ceza Kesmek!

Cezeri’ye Ceza Kesmek!

Dünya, olduğu yerde kalmadığı gibi mütemadiyen tekâmül ederek de evrilerek, savrulmaya devam ediyor. Sürekli yenidünyalar kuruluyor ve biz de Türkiye olarak bu yenidünyada yerimizi almaya devam ediyoruz.

 

Günümüz bilişim çağı olunca da teknoloji sınır tanımadan bütün dünyayı kasıp kavuruyor. Küreselleşme sonrasında hiçbir şey yerel kalmayıp, anında herkesin en azından gündemi olabiliyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında kısıtlı imkânlar ve sınırlı teknoloji ile birçok ilke imza atılmış olsa da akim kalmaya mahkûm edilerek Türkiye’nin önü kesilmiştir. İlk yerli otomobil, Devrim ve ilk milli uçak projesi olan Nuri Demirağ bu bağnazlıktan nasibini almıştır.

 

Yaşadığımız çağın şöyle bir özelliği olup; kafalarda zihinsel devrim gerçekleştirilerek imkânsız diye bir şeyin olmadığı bilinçaltına nakşedilmiştir. Bugün batılı ve gelişmiş ülkelerin gündeminde bile yokken uçan araba ile gündem oluşturmak önemlidir. Zihinleri, hafızaları, vizyonları ve hayalleri buna yetmeyen bağnaz ve tutucu kesimler Cezeri’ye kulp takmaktan geri durmamışlardır. Meselenin özünü ıskalayıp isminin neden Türkçe olmadığı sığlığıyla uğraşmalarına şaşmamak gerekir. Cezeri’nin kim olduğu ve misyonunu bilmedikleri gibi bilişim çağında öğrenme zahmetine bile katlanmadıklarına şaşmamak gerekir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN