Siyaset
Giriş Tarihi : 12-05-2022 10:30   Güncelleme : 12-05-2022 10:30

CHP'nin gizli büyükelçi görüşmelerinde Samsun Eski Milletvekili Çağatay Kılıç Dedikodusu Yapmışlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir Avrupa ülkesi büyükelçisi ile gizlice görüştüğünü söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “HDP'den nasıl oy devşirileceğini konuştunuz” dedi.

CHP'nin gizli büyükelçi görüşmelerinde Samsun Eski Milletvekili Çağatay Kılıç Dedikodusu Yapmışlar

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir Avrupa ülkesinin büyükelçisi ile dedikodu yaptığını söyledi.

Aydın’ın Koçarlı ilçesindeki Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nde “Demokrasiye Geçişin 72. yılında Adnan Menderes ve Türkiye Demokrasi Tarihi Forumu”na katılan Soylu, Kılıçdaroğlu'na bir büyükelçiyle yapılan görüşme konusunda soru sorduğunu, ancak yanıt bulamadığını dile getirdi.

“Ben bir şey söyledim; 'siz bir büyükelçiyi, birisine gönderdiniz' dedim. 'Ben göndermedim' desin Sayın Kılıçdaroğlu” diyen Soylu, yeni bir iddia daha ortaya attı.

“Çağatay Kılıç dedikodusu yaptınız”

AA'da yer alan habere göre İçişleri Bakanı Soylu, şöyle konuştu:

“Bir iddiayı daha ortaya koyuyorum. Ben tek tek konuştuğunuz cümleleri söyleyeceğim. Utanmadan 2023 yılında kaç tane milletvekili çıkacağını bir Avrupa ülkesinin büyükelçisiyle konuştunuz. Ufak bir dedikodu daha vereyim, Çağatay Kılıç dedikodusu yaptınız. 'Tayyip Erdoğan, bunu niye bu ülkeye gönderdi' diye dedikodusunu yaptınız.

Recep YAZGANRecep YAZGAN