Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-02-2017 12:54   Güncelleme : 24-02-2017 12:54

Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk Samsun’da Konuştu

Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk, Ensar Vakfı Samsun şubesi tarafından düzenlenen konferansta Yeni Anayasa Ve Başkanlık Sistemi’ni anlattı.

Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk Samsun’da Konuştu

Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir çok amaçlı salonda kalabalık bir dinleyici topluluğuna hitap eden Şentürk, konuşmasına “Bütün mesele olaylara kendi bakış açımızla bakabilmektir. Başkanlık Sistemine de kendi bakış açımızla bakmayı başarabilirsek her şey kendiliğinden ve rahatlıkla anlaşılır” diye başladı.

Türkiye’de milletin seçtiklerinin hükümet olabilmesine rağmen devlet olamadıklarına da dikkat çeken Şentürk, devletin gizli bürokrat sahiplerinin 55 yıldır nükleer santral yapabilmenin şartlarını oluşturmadıklarını tüzüklerle, yönetmeliklerle bu günlere gelindiğini kaydetti.

Şentürk şöyle devam etti;

BÜROKRASI KALDIRILACAK

“Devlet kimdir, millet kime yetki veriyorsa devlet odur. Başkan, başbakan nasıl olacak,  millet ne diyorsa o olacak. Başbakan mı olacak, parlamento mu olacak, rejim değişikliği mi olacak. Başkanlık sistemi mi gelecek. Millet ne derse o olacak. Başkanlık sistemi, hızlı, manevra kabiliyeti yüksek, Batı’yla ilişkisi olmayan bu topraklara uygun en iyi yönetim biçimidir. Yeni sistemde artık devlet ve hükümet ayrı olmayacak, aradan bürokrasi kaldırılacak ve millet devlet olacak.

Çok sevdikleri, parlamenter sistem, uydurdukları meclis HSYK'ya kaç üye atıyor şu anda biliyor musunuz? Sıfır. Hani siz meclisi çok seviyordunuz? Hani yetkiliydi? 16 üyeyi bürokratlar atıyor. Kim bu bürokratlar, bilmiyoruz. Şimdi yeni sistem diyor ki senin yetkin 'sıfır'. Cumhurbaşkanı yine aynı sayıyı atayacak ama meclis de 7 tane atayacak."

MİLLET BİR MANYAK SEÇER Mİ?

Tayyip Erdoğan’dan sonra manyağın biri gelirse şeklindeki eleştirilere de değinen Şentürk, “Burada da İki saçmalık var. Birincisi kalben söylüyorum ki bu millet yüzde 51 oyla bir manyağı seçmez. Zaten şu anki sistem, 'manyak gelirse' deyip adamı çalıştırmama üzerine kurulu. Şu an bir milletvekiline görevi kötüye kullanmaktan dava açabilir misiniz? Açamazsınız. Çünkü onun görev tanımı yok. Yeni sistemde 600 milletvekili olacak. Görev ve yetki tanımı olacak, kanun yapacaklar” diye konuştu.

 Yeni sistemin "Recep Tayyip Erdoğan" meselesi olmadığını ifade eden Şentürk, "Defalarca kendisi de 'ben zaten ölümlüyüm, öleceğim' demiştir. 'Evlada devlet bırakma fırsatını kaçırıyorsunuz'. Evlada devlet miras edilir, hatalar miras edilir. Bu millet 100 yıldır ceza kanunu aldığı İtalya'nın hatasını yapıyor. Bir hata yapacaksa kendi hatasını yapsın. Evladı, kendi hatasını miras etsin, kendi devletini kursun ve evladına devlet miras etsin. Evlada para miras edilir, bir sürü şey olur da vallahi devlet bir giderse, ne o ev, ne o tarla, hepsi değersizleşir " dedi.

ORTADOĞUNUN KİLİT ÜLKESİ TÜRKİYE

Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk sözlerini şöyle tamamladı;

 “ İçinde yaşadığımız coğrafya sıradan bir coğrafya değildir. Dünya’nın en önemli coğrafyasında yaşıyoruz. Ortadoğu’nun kilidi Türkiye’dir. Siyasi geçmişimiz ve mevcut yaşadıklarımız ortada. Başkanlık sistemiyle beraber Türkiye zaten bağımsız olma noktasında önemli bir eşiğe gelmiş olacak. 200 yıldan sonra ilk defa tam manasıyla bağımsız olabileceğiz. Başkanlık sistemine geçildikten sonra önceden yaşanan koalisyonlar dönemi de kapanmış olacak. Başkanlık sistemi Erdoğan’ın ve AK Parti’nin değil, Türkiye’nin davasıdır. Yaşadığımız coğrafyanın Dünya hâkimiyetine giden yol olduğunu hiçbir zaman unutmayınız. Türkiye’nin bağımsız bir konuma gelebilmesi için sistemin değişmesi gerekiyor”

Konferansın ardından Ensar Vakfı Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, Diriliş Postası Genel yayın Yönetmeni Erem Şentürk’e ebru sanatıyla yapılmış bir lale tablosu hediye etti.

Recep YAZGAN – SAMSUN

 

adminadmin