Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-10-2021 11:26   Güncelleme : 04-10-2021 11:26

El emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı!

İlkadım Belediyesi himayesinde gerçekleştirilen "Sonbahar Sanat Atölyeleri" Festivalinin açılışı, Öğretmenler ve Usta Öğreticiler Derneği (ÖGRETUSDER) tarafından Bulvar AVM bahçesinde gerçekleştirildi.

El emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı!

1- 10 Ekim tarihleri arasında açık kalacak Festival açılışına İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık ile İyi Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Hülya Tombul katıldı.

Açılışta bir teşekkür konuşması yapan ÖGRETUSDER Başkanı Ayşegül Dama, Dernek ve çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra ; "El emeği ürünlerini üreten hanımların, ürün ve çalışmalarını tanıtma ve satış yapmaları için "Sonbahar Sanat Atölyeleri" Festivalinin bu yıl ilkini gerçekleştiriyoruz. Bu süreçte bizden desteklerini esirgemeyen İlkadım Belediye Başkanımız Sayın Necattin Demirtaş'a, Başkan Yardımcımız Şerif Mırık’a Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Kadir Ekici’ye sonsuz şükranlarımızı arz ediyorum. Festival için her türlü ihtiyacın ve talebin karşılanması noktasında bize kapılarını hep açık tuttular. İlkadım Belediyemizin desteği ile gerçekleştirdiğimiz bu festivali bundan sonra da geliştirerek sürdürmeyi planlıyoruz. Bundan sonra da belediyemizin desteğini hep yanımızda görmek istiyoruz. Bu festival için bize mekan ve satış imkanları için sponsorluk eden Bulvar AVM yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.

“Alın teri kutsaldır”

Açılış öncesi konuşmasında Başkan Yardımcısı Şerif Mırık; "Bizim örfümüzde alın teri kutsaldır. Alın terinin aile ekonomisine ve milli ekonomiye kazandırılması ise bu alın terini bereketlendirir. Biz belediye olarak, hanımlarımızın el emeği ürünlerini önemsiyor ve destekliyoruz. Bu çalışmaları ve ekonomiye kazandırılması amacıyla gerçekleştirilecek her türlü etkinliği, bugün olduğu gibi bundan sonra da sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz. Ben buradan bunun sözünü verirken, sizlerden bu ürünleri geliştirip kaliteyi de artırarak markalaşma yolunda ilerlemek için kurumsal bir çatıya kavuşmanızı tavsiye ediyorum. Bu amaçla kooperatif kurulmasını önemli buluyorum. Kooperatif kurulması amacıyla yapılacak çalışmalar konusunda da tam destekle yanınızda olacağız" dedi

“Açılış sonrası ürünler tanıtıldı”

Konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, İyi Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Hülya Tombul ve ÖGRETUSDER Başkanı Ayşegül Dama ile usta öğreticiler Festival açılışını gerçekleştirdiler. Festival alanında standları gezen yetkililere Dernek yönetimi ve usta öğreticiler tarafından bilgilendirme yapılarak ürünler tanıtıldı.

“Birçok alanda yapılan ürünler sergilenecek”

1-10 Ekim tarihleri arasında 10 gün boyunca halka açık olacak "sonbahar sanat atölyeleri" etkinliği kapsamında çini , hat kazaziye, seramik, keçe yapımı, örgü, giyim,takı ve gıda gibi bir çok alanda halka tanıtım yapmış satış gerçekleştirileceği belirtildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN