Güncel
Giriş Tarihi : 05-02-2021 08:25   Güncelleme : 05-02-2021 08:25

Elektrik ve Su Faturaları Çalışanların Belini Büküyor!

Çalışan Sen- Çalışan Sendikalar Konfederasyonuna bağlı Ofis Bir Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, son zamanlarda su ve elektrik faturalarındaki artışlardan dolayı yazılı basın açıklamasında bulundu.

Elektrik ve Su Faturaları Çalışanların Belini Büküyor!

Gül, yazılı basın açıklamasında şöyle dedi:

"Kamu çalışanlarımıza verilen zamlar maalesef su ve elektik faturalarına gelen zamları karşılamaya yetmemiştir. Neredeyse her ay faturalarda çeşitli bahanelerle artışlar yapılmakta ve kullanıcılara sorulmadan ya da bilgi dahi verilmeden sayaçlar sökülmekte, arızalı olduğu belirtilerek bu sayaçlar izinsiz olarak yenileri ile değiştirilmektedir. Bu da yetmiyormuş gibi, neymiş efendim sayaç arızalı olduğu için sayaca yansımayan 4-5 aylık ta bir farkın olduğu söylenerek bu farklar da faturalara yansıtılmaktadır. Kamu çalışanlarımız geçinmekte zorlanırken birde bunun üzerine hesapta kitapta olmayan yüklü miktarlarda sürpriz faturaların gelmesi geçim sıkıntısından dolayı aile içi şiddete ve kavgalara da sebebiyet vermekte ve bunun üzerine boşanmalar artmakta ve yuvalar yıkılmaktadır.

 

Buradan özellikle şunun altını çizmek istiyorum; her ay sayaç bakım ücreti adı altında tüketicilerden ücret alınmaktadır. Doğru mu? Doğru! Madem sayaç bakım ücreti alıyorsunuz neden sayacın arızalanması durumunda yansımayan bedeli tüketiciden çıkarıyorsunuz. Madem sayacın bakım bedelini alıyorsunuz, neden bakımını yapmıyorsunuz? Biz bakımını yapıyoruz ama yine de arızalanıyor diyerek tüketiciden bu parayı isteme hakkınız yok sizin. Bana ne kardeşim derim bende!” dedi.

 

Ofis Bir Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, son olarak şunları söyledi; “Kamu çalışanlarımız son zamanlarda haksız kazanç ve artışlardan dolayı mağdur durumdadır ve enflasyon karşısında ezilmiştir.  Kamu çalışanlarımıza ocak ayında reva görülen %3 zam,  ocak ayı enflasyon canavarına yem olmuştur. Ocak 2021 enflasyon oranı %1,68 iken, 2021 ilk altı aylık memur maaş zammı oranı aslında %3 değil, enflasyon farkından dolayı gerilemiştir. Yani bu açıkçası şu oluyor demektir. Memura 6 aylık zam oranı %3 değil,  3-1,68=1,32’ye olarak yansımıştır.

 

Bu sebeple;

Devletimizin haksız kazanç sağlama yönelik olarak atılan adımları, manav, bakkal, market, belediye, özel sektör ve özelleştirilen kurumlar demeden tek, tek takip edip, denetlemeli ve haksız kazanç sağlayarak kamu çalışanlarımız ile vatandaşlarımızı mağdur edenlere gerekli cezai müeyyide ve yaptırımları uygulamalıdır" dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN