Siyaset
Giriş Tarihi : 16-02-2021 12:04   Güncelleme : 16-02-2021 12:04

Erdoğan “Türk Ordusunun Önünde Durabilecek Ne Bir Terör Örgütü Ne de Piyon Güç Vardır”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dünyanın en zorlu coğrafyalarından birinde gerçekleştirdiği bu operasyonda 51’i ölü 53 teröristi etkisiz hâle getirdiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Ordumuzun zaman ve mekân sınırı tanımaksızın ülkemizin ihtiyaç duyduğu, milletimizin bekası için gereken her harekâtı kendi imkânlarıyla yürütebilecek seviyeye ulaşmasıyla Allah’a hamdolsun gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Erdoğan “Türk Ordusunun Önünde Durabilecek Ne Bir Terör Örgütü Ne de Piyon Güç Vardır”

“Türk ordusunun önünde durabilecek ne bir terör örgütü ne de piyon güç vardır. Son harekâtımızda bu gerçeği bir kez daha gördük” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk askerinin karşısında duramayan terör örgütünün alçaklıkta sınır tanımadığını vurguladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu masumların kanı Irak’ta veya Suriye’de hangi isimle faaliyet gösteriyor olursa olsun terör örgüne sahip çıkan, destek veren, sempati sergileyen herkesin eline bulaşmıştır. Bu sözüm kendi ülkelerinde elinde çakı olan herhangi birisini bile potansiyel terör tehdidi olarak görenleredir. Diyor ya Parlamentoda uzantıları, ‘ellerinde çakı bile yok’ diyor ya. Vicdansızlara bak ya, çakı yokmuş ellerinde. Bomba var, her türlü silah var, ama çakı yok” açıklamasında bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 vatandaşın katledilmesinin terör örgütünün ilk katliamı da olmadığını dile getirerek, terör örgütünün 1984 yılından bu yana sivil ve silahsız insanlarla yönelik gerçekleştirdiği terör eylemlerinden bazılarını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK’nin katliamları karşısında Batılı ülkelerin tavrını eleştirerek, “bir insanın ölümü trajedidir, 1 milyon insanın ölümü ise istatistiktir, diyen bir zihniyet olduğunun da farkındayız. Refahını ve güvenliğini sömürü, kan, gözyaşı üzerine kurmuş bir dünyaya kendi hassasiyetlerimizi kabul ettirmenin güçlüğü bizi yolumuzdan alıkoymadı” ifadesini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti teşkilatlarından 2023 seçimleri için çok çalışmalarını isteyerek, her fırsatta ve her zeminde terör gerçeğini anlatmayı sürdüreceklerini vurguladı.

 

Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine şiirinin bir kısmını ve “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz” ayetini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evet, şehitlerimizin bizim geleceğimizi aydınlatan unutmayın kılavuzlarımızdır, onlar bizim kılavuzumuz, onlar bizim gururumuz, onlar bizim şerefimiz ve bizde onların izinden iz süreceğiz. Bir kez daha cümle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN