Güncel
Giriş Tarihi : 03-09-2015 12:30   Güncelleme : 03-09-2015 12:30

Evleri yanan köylüler, yeni konutlarına kavuştu

SAMSUN (AA) - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 2011 yılında çıkan yangında evleri kullanılamaz hale gelen 16 aileye, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) yeni konutlar yaptırıldı

Evleri yanan köylüler, yeni konutlarına kavuştu

SAMSUN (AA) - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 2011 yılında çıkan yangında evleri kullanılamaz hale gelen 16 aileye, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) yeni konutlar yaptırıldı. 

Geçen yıl köyden mahalleye dönüşen Kızılkese Mahallesi'nde, 2011 yılında elektrik kontağından çıkan yangın nedeniyle 27 konut, 27 ahır, 4 depo ve 6 samanlık kül olmuş, 9 büyükbaş hayvan da telef olmuştu. 

Yangında evi kullanılamaz hale gelen aileler için AFAD tarafından, 704 bin lira proje bedeliyle 16 konut yaptırıldı. Konutlar hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Mahallenin altyapısı da 358 bin 720 lira harcanarak oluşturuldu. 

AFAD Samsun İl Müdürü Erkan Koparmal, AA muhabirine, yangında Kızılkese Mahallesi'nin büyük hasar gördüğünü söyledi.

AFAD'ın, kendi evini yapana yardım projesi kapsamında konutları 3 yıl içinde tamamladığını ancak vatandaşların şehir dışında bulunmaları sebebiyle evleri yeni teslim ettiklerini anlatan Koparmal, "Evleri yandıktan sonra şehir dışına taşınan köylülerimiz dönmeye başladı. Evlerini teslim alıyorlar. AFAD tarafından Türkiye'de ilk defa yöresel olarak Arnavut kaldırımlı ve otantik istinat duvarı yapılan afet konutu burada. Köyün mimarı ve yöresel dokusuna da özen gösterdik" dedi.

-" Bundan sonra yöresel mimariye uygun yapılacak"

Bundan sonra yapılacak afet konutlarında Kızılkese Mahallesi'nde yapılanların örnek teşkil edeceğini dile getiren Koparmal, konutların vatandaşların da isteği doğrultusunda yöresel mimariye uygun şekilde yapılacağını kaydetti.

Mahalle muhtarı Ramazan Karataş ise yapılan afet konutları ile vatandaşların mağduriyetinin giderildiğini vurguladı.

Evlerin içinin hak sahiplerinin isteği doğrultusunda yapıldığını dile getiren Karataş, "100 metrekare üzerine tek katlı evler olacaktı ama vatandaşımız çift katlı olmasını isteyince, devletimiz projeyi değiştirip evleri iki katlı yaptı. Vatandaşımız çok memnun" diye konuştu.

Kalıcı konutlarına yerleşen vatandaşlar ise yıllarca evsiz kaldıklarını, şimdi yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

 

adminadmin