Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-03-2017 12:47   Güncelleme : 04-03-2017 12:47

Hasan Bayram Var, erbakan hoca’yı sözde değil fiiliyatta anmak lazım!

Saadet Partisi Samsun İl Başkanlığı tarafından Erbakan hocayı anma ve anlama programı tanıtım toplantısı ve kahvaltı programı gerçekleştirildi. Parti il binasındaki toplantı da konuşan il başkanı Av. Hasan Bayram Var, “Hocamızı anma programlarından maksadımız, Yalnızca Erbakan ismini zikretmek, slogan atmak ya da ismini siyasetimize alet etmek değil, anlamak, anlaştırmak ve O’nun bize gösterdiği yolda hiç durmadan ilerlemektir.” dedi.

Hasan Bayram Var, erbakan hoca’yı sözde değil fiiliyatta anmak lazım!

05 Mart Pazar günü saat 19:00’da Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın katılımıyla Anakent Sosyal Tesislerinde gerçekleştirecek anma programı programıyla ilgili açıklama yapan Av. Hasan Bayram Var, “Bizler bu programları yaparken O’nun fikirlerini yaşatmak ve bu fikirlerin insanlara getireceği katkıları ve “Bunlar sözde kalacak şeyler değil fiiliyatta uygulanacak olan ve insanlığa barış, huzur getirecek meselelerdir” yaklaşımını ortaya koymaktır. Bizler çok iyi biliyoruz ki, Hocamızı anlamanın en önemli nişanesi, “İslam Birliği”ni ve “Yeni Bir Dünya”yı kuracak olan çalışmaları yapmaktır ve bunun için ise Saadet Partimizi yönetimlerde işbaşına getirecek çalışmaları bihakkın yapmaktır.” diye söyledi.

Var, açıklamasında şunları kaydetti;

“İlim, siyaset, devlet ve dava adamı, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı 27 Şubat 2011 tarihinde dar-ı bekaya uğurladık. Saadet Partisi olarak, inancımız gereği onu hayırla yâd etmek ve insanlığın saadetini temin etmek üzere başlatılan çalışmaları hedefine ulaştırmak üzere altı yıldan beri Hocamızın vefat yıldönümü münasebetiyle programlar düzenlemekteyiz. Bu yıl, Erbakan Hocamızın vefatının 6. yıldönümü münasebetiyle 25 Şubat - 5 Mart 2017 tarihleri arasında Erbakan Haftası etkinlikleri gerçekleştirilmektedir. Bu etkinliklerde Erbakan Hocamızın hayatından gerçek kesitlerin de yer aldığı bir animasyon filmi gösterimi yapıyoruz. Erbakan Hocamızın 84 yıllık hayatının kronolojik olarak anlatıldığı "motion grafik tasarım" tekniği kullanılan ve süresi 15 dakika olan filmde Hocamızın Kıbrıs Barış Harekâtı’ndaki rolü, partisi en çok kapatılan siyasi lider olma özelliği ve ekonomik anlamda kalkınmaya yaptığı katkılar da aktarılıyor.

Erbakan Hocamız, büyük ilim, siyaset, devlet ve dava adamı olarak hizmetleri ve başarılarıyla hem ülkemizde çığırlar açmış hem İslam dünyasını etkilemiş hem de insanlığa barış ve huzur getirecek ‘Yeni Bir Dünya’nın adımlarını atmıştır. Gerek ülkemiz içerisinde yaşanan hadiseler, gerekse başta Ortadoğu’da olmak üzere tüm İslam Coğrafyasında ve dünyada cereyan eden hadiseler göz önünde bulundurulduğunda Milli Görüş’ün ve Erbakan Hocamızın ortaya koyduğu çözüm önerilerinin zarureti daha da kendini göstermektedir.  Bu itibarla 2017 yılı Erbakan Haftası Etkinlikleri "SAVAŞ DEĞİL BARIŞ, ÇATIŞMA DEĞİL DİYALOG" başlığı altında yapılmaktadır.

Bu vesile ile yapacağımız programa tüm Samsunlu hemşerilerimizi bekliyor ve Merhum Hocamıza Allah’tan rahmet diliyoruz.

adminadmin