Genel
Giriş Tarihi : 28-07-2018 14:45   Güncelleme : 30-07-2018 07:58

Havalı Hasta Yatağı İle Yatak Yarası Oluşumu Engellenebiliyor

Yatak yaraları hastanın sürekli aynı yatakta yatması sonucu oluşmaktadır. Bu yaralar genellikle felçli ve yatalak hastalarda olan bir yara türüdür.

Havalı Hasta Yatağı İle Yatak Yarası Oluşumu Engellenebiliyor

 Bu hastalar hasta yatağı kullanmasına rağmen bu yaraları iyileştirmemektedir. Hasta yatağı bu yaraların azalmasına sebep olup fakat iyileşmesine etkisi çok fazla bulunmamaktadır. Hasta yatağı hastanın daha rahat ve sağlıklı bir yatakta hareket etmesiyle birlikte yatmasını sağlamaktadır. Yatak yaralarını iyileştirmek için havalı yatak kullanmanızı öneririz. Havalı yatak da diğer hasta yatakları gibi elektrikle çalışan ve motoru bulunan bir yataktır. Havalı yatağın hasta yataklarından farkı ise hava kanallarından oluşması dolayı hastaya masaj hissi vermesidir. Bu hava kanalları sürekli çalıştığı için hastanın vücudu hava almaktadır.

Hastanın vücudunun hava alması sonucu hastanın vücudundaki yara oluşumu azalmaktadır. Havalı yatağın hava kanalları sürekli çalışmakta ve hastanın vücudunu olumlu bir şekilde etkilemektedir. Havalı yatak hasta karyolası üzerine koyularak kullanılır. Havalı hasta yatağı kilolu hastalar için bile rahatça kullanılabilecek bir üründür. Vücudunuzdaki kan dolaşımını ve basıncı da normal seviyelere getiren havalı yatak bu sayede hastanızın vücudundaki terlemeyi de azaltır.  Bu yatak türü ülkemizde son yıllarda kullanımı artan ve talebi fazlalaşan bir ürün olmuştur. Özellikle felçli ve yatalak hastaların vücudundaki yaraları engellemesi sonucu bu hastaların yakınları tarafından havalı hasta yatağı alımı oldukça fazlalaşmıştır.

 Havalı yatak üç değişik modeli olan bir üründür. Bu modellerden baklava tipi modeli hastanız için önermemekteyiz. Hastanız sürekli yatan bir hasta ise baklava tipi modeli almanız mantıklı olmayacaktır. Boru tipi ve pozisyon veren modelimiz ise sürekli yatan hastalar için uygun bir modeldir. Bu modeller hastanızın yatak yarasını geçirmede oldukça etkili bir modeldir. Boru tipi modelinde hava kanalları boru şeklinde dizayn edilmiştir. Hem boru tipi hem de pozisyon veren modelde ventilasyon özelliği bulunur. Pozisyon veren model ise en kaliteli havalı yatak modeli olup hastanın yatış pozisyonuna göre şekil alan bir üründür. Hastanızın vücudundaki yatak yaralarını engellemek istiyorsanız boru tipi ve pozisyon veren havalı yatak modellerini tercih edebilirsiniz.

adminadmin