Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 28-01-2023 16:26   Güncelleme : 28-01-2023 16:26

Hücum Terapisi: Hayatın Anlamı ve Her İnsanın Kendine Sorduğu Soru

Yaşamın anlamı her insanın en azından bir döneminde kendine sorduğu bir sorudur. (“Yaşamın Anlamı”) Bu sorunun cevabının çok farklı biçimlerde kişilere göre değişkenlik gösterdiğini fark ediyoruz. Kendi içimizdeki anlam arayışı yaşam boyu sürüp gidiyor.

Hücum Terapisi: Hayatın Anlamı ve Her İnsanın Kendine Sorduğu Soru

 

Günümüzde koruyucu ruh sağlığı kavramı çok önem kazandı. Artık sorunlar ortaya çıkmadan ruh sağlığını koruma amaçlı  pek çok çalışma mevcuttur. Ortaya çıkan sorunların da çözümü mutlaka mümkündür.

Mitler ve ilgili ritüeller, her terapötik teorinin yapı taşlarıdır (Frank, 1982). Klinik zorluklar için açıklama sunan kavramsal bir çerçeveye efsane denir. Psikopatoloji çalışmasında kullanılan bir tür etiyolojik paradigmadır. "Hangi faktörler psikolojik sorunlara yol açar ve nasıl ortaya çıkar?" sorularının yanıtları. bir mitte bulunur. Bir mit, terapötik dönüşüm süreci için bir model görevi gören bir ritüel için ilham kaynağı olarak hizmet eder. Ritüel, klinik sorunları akıl yürütmeyle birlikte tedavi etmeye yönelik psikolojik prosedürlerdir. Bu yöntemler belirli bir sıra ile gerçekleştirilir. Hangi klinik aktivitelerin terapötik ilerleme sağladığı ve bu aktivitelerin nasıl işlediğine dair endişelere cevap verir. Psikoterapi teorileri, basitçe ifade etmek gerekirse, "değişim için mantık(lar) ve bu değişime yardımcı olmaya yönelik ritüeller" içerir (Mahoney, 1995, s. 477).

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN