Güncel
Giriş Tarihi : 02-12-2020 09:21   Güncelleme : 02-12-2020 09:25

İlkadım Belediyesi’nde Personel Maaşlarını Tırtıklayan Cevat G. Yalnız Değil!

İlkadım Belediyesi’nde meydana gelen hırsızlık olayında yeni ve beklenmedik bir gelişme yaşanmaya devam ediyor.

İlkadım Belediyesi’nde Personel Maaşlarını Tırtıklayan Cevat G. Yalnız Değil!

Samsun İlkadım Belediyesi’nde personel maaşlarından her ay 80 Bin ve toplamda 860 Bin lira çalan Cevat G.’nin bu işi tek başına gerçekleştiremeyeceği belirtiliyor.

Olayın ortaya çıkmasından sonra İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş hırsızlık yapan kişi hakkında suç duyurusunda bulunmuş ancak parayı kurtarabilmek için idari soruşturma açmak yerine çok farklı bir yola başvurmuştu.

Demirtaş’ın hırsızlık yaptığı ortaya çıkan Cevat G.,’yi pazartesi günü itibariyle emekli yaparak idari soruşturmaya gerek olmaksızın olayı kapatmaya çalıştığı iddia ediliyordu.

Cevat G.’nin çaldığı toplam 860 Bin lirayı da tahsil etmek için emekli maaşına el konulacağı da gelen iddialar arasındaydı.

 

İMZA YETKİSİ OLMAYAN BU PARAYI ÇALAMAZ

Olay ortaya çıkınca çaldığı paranın 150 Bin TL’sini getiren Cevat G., emekli maaşıyla birlikte 300 Bin TL’yi ödemiş olacak.

Kalan 560 Bin TL’yi tahsil edebilmek için başkan Demirtaş Cevat G’nin lüks aracında da el konulacak.

Belediye çalışanlarının maaşlarından küçük miktarda tırtıklama yöntemiyle 860 Bin TL çalan Cevat G.’nin bu işi tek başına yapmadığı, daha önce de 750 Bin TL çalındığını ve kendisine belediye içinden yardımcı olan ortaklarının olduğu iddia ediliyor.

Akasyamhaber’e gelen son bilgide Cevat G.’nin imza yetkisinin olmadığı ve bu paranın imza yetkisi olmayan birisi tarafından çalınamayacağı, bu kişilerin belediye içinde bir çete gibi hareket ettikleri iddia edildi.

Ceva G.’nin belediye içindeki ortakları K. E, S.O, R.V ve İ.Ü’ olduğu ve doruşturma derinleştirilmesi halinde bu isimlerinde ortaya çıkacağı iddia ediliyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN