Güncel
Giriş Tarihi : 31-03-2023 16:10   Güncelleme : 31-03-2023 16:10

İyi Parti'de İstifa Dalgası Büyüyor

Seçime sayılı günler kala Yedili Masa'da adaylık krizi devam ediyor.

İyi Parti'de İstifa Dalgası Büyüyor

İYİ Parti'nin ağır topu Yavuz Ağıralioğlu'nun istifası sonrası Nevşehir'de İYİ Parti teşkilatlarında adeta deprem yaşanarak peş peşe istifa kararları açıklanmaya başladı.

İlk istifa İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Alihan Kuzeyli'den geldi. Kuzeyli yazılı bir açıklama yaparak görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin CHP Genel Başkanı ve Yedili Masa'nın ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na açıkça destek vermesi üzerine İYİ Parti'de kopuşlar devam ediyor.

İYİ PARTİ'DE PEŞ PEŞE İSTİFA KARARLARI

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun istifasına Akşener destekçisi bazı isimler tepki gösterirken, tabanda ise büyük destek gördü. Dünkü Genel kurul toplantısında Meral Akşener'in Rasim Arı'ya rozet takması ve partiye katılımının ardından çok sayıda İYİ Partili sandığa gitmeme kararı aldığını duyurdu.

Nevşehir'de istifalar hızlandı. İYİ Parti Nevşehir Belediye Meclis Üyesi Yaşar Usalan, partisinden ve görevinden istifa etti. Yaşar Usalan "İl Teşkilatımı hiçe sayarak, istişare etmeksizin, sadece ben bilirim edasıyla, genel merkezin bu haksız tutumu nedeniyle partimden ve görevimden istifa ediyorum" dedi. Kentteki İYİ Partililer peş peşe istifa kararlarını açıklanmaya başladı. İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Alihan Kuzeyli yazılı bir açıklama yaparak görevinden ayrıldığını söyledi.

İYİ Parti Nevşehir Milletvekili Aday adayı olan Musa Ertaş da, aday adaylık başvurusunu geri çekerek partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Antalya'nın Aksu İlçesi İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Yunus Akpınar, partisinden istifa ederek AK Parti'ye katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksu'nun rozetini takmadan önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'ye dönerek "Ne oluyor bu İYİ Parti'ye?" diye sordu. Özhaseki'nin "Dağılıyor efendim." şeklindeki cevabı gülüşmelere neden oldu.

Kuzeyli'nin istifa açıklaması;

"Şehrimize hizmet getirebilmek adına yaklaşık on ay önce bir yola çıktık. Bu süreçte tüm hayatımızdan fedakarlıklarda bulunup hiçbir şahsi menfaat gütmedik. Nevşehir hak ettiği değeri görebilsin diye bir amaca inandık, bu amaç doğrultusunda hizmet ettik.

Şüphesiz bu yolda yapamazsın diyenler oldu, yapılan il kongresinde genel başkan yardımcılarımızdan, teşkilat koordinatörlerine kadar rakibimiz olan adayları açıktan destekleme hadiseleri gördük. Yılmadık, vazgeçmedik.

Genel merkezden gelip müdahil olanlar da, yerelde taş koymaya çalışanlar da hizmet etme aşkımızı baltalayamadı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığında da milletvekili adaylığında da teşkilatımızın ve şehrimizin görüşlerini harfiyen genel merkeze ilettik.

Geldiğimiz noktada her iki adaylık hususunda da genel merkezimiz ile fikir ayrılığına düşmüş bulunmaktayım.

Teşkilatçılığın özünün, hasının teşkilata emek verenleri ezmemek, yok saymamak olduğunu öğrenerek büyüdüm. Ne var ki gelinen noktada Nevşehir’in yerel teşkilatı yok sayılmış, ‘’siz bilmezsiniz, biz biliriz’’ denilmiştir.

Şahsi olarak hiçbir makam, mevki ve menfaati bulunmayıp tek gayesi Türk milleti ve Nevşehir olan bir Türk gencinden ötesi de değilim.

Bu süreçte Nevşehir’e hizmet için birlikte mücadele ettiğimiz eşimden, abilerimden, ablalarımdan, kardeşlerimden, kurucularımızdan, yöneticilerimizden ve üyelerimizden haklarını helal etmelerini istiyorum. ‘

’Hata yapsa da görevden alsak’’ diye bekleyen genel merkez emir erlerine fırsat vermeden, hiçbir sağlık sorunum olmamasına rağmen, teşkilatımın yok sayılmasına tepki olarak ‘’mahkeme, kadıya mülk değildir’’ düsturumuzla il başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Yakamdaki onur rozeti, Türk milletinin bir ferdi olmaktır." dedi.

"Duruşumuzu koruyacak, kazanmak için her yol mübah demeyeceğiz. Mahkeme kadıya mülk değildir. Yakamdaki onur rozeti, Türk milletinin bir ferdi olmaktır. "

Saygılarımla

HDP'ye kızıp MHP’ye üye oldu

İYİ Parti Hafik İlçe Başkanı Şahin Bağlama, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile görüşmesine tepki gösterip partisinden istifa etti.

Bağlama istifasının ardından Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) üye olup rozet taktı. Bağlama’nın parti rozetini MHP Sivas İl Başkanı Hakan Uygun taktı.

Uygun son günlerde MHP’ye katılımların arttığını belirtip, “Bugün de Hafik ilçesi iyi parti ilçe Başkanı sayın Şahin Bağlama İl Başkanlığımız ‘da düzenlenen törenle MHP’ye geçti. Merkez İlçe Başkanımız Hafik Belediye Başkanı, MHP Hafik İl Genel Meclisi Üyesi ve Teşkilat mensuplarımızın katılımı ile Sayın Bağlama’ya rozetini taktim ettik. Son zamanlarda çeşitli partilerden istifa ederek partimize katılarak üye olan yeni dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

'İYİ PARTİ'DEN BİN KİŞİ AK PARTİ'YE GEÇTİ'

7'li masaya kızarak İYİ Parti üyeliğinden istifa etti ve bin kişiyle birlikte AK Parti'ye geçen Av. Turizmci Emel Özden'in rozetini AK Parti Grup Toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.Genel başkanının kadın olması ve dik duruşu nedeniyle İyi Parti'de siyasete başladığını belirten Özden, 6'lı masadaki tavrıyla yanlış yerde siyasete başladığını anladığını söyledi. Özden, bin kişinin kendisiyle birlikte İYİ Parti'nden istifa ederek AK Parti'ye katıldığını söyledi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN