Güncel
Giriş Tarihi : 07-04-2015 14:00   Güncelleme : 07-04-2015 14:00

Karabük'ten kısa kısa

KARABÜK (AA) - Karabük Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İsmail Kara, 4 gün önce kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden kapıcıya müdahale eden doktor Şenol Kadir Köstekçi'nin, merhumun yakınları tarafından bıçaklanmasını tüm sağlık camiası olarak derin bir üzüntüyle karşıladıklarını bildirdi

Karabük'ten kısa kısa

KARABÜK (AA) - Karabük Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İsmail Kara, 4 gün önce kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden kapıcıya müdahale eden doktor Şenol Kadir Köstekçi'nin, merhumun yakınları tarafından bıçaklanmasını tüm sağlık camiası olarak derin bir üzüntüyle karşıladıklarını bildirdi. 

Kara, yaptığı yazılı açıklamada, komşusuna ilk yardımda bulunan bir doktorun, hasta yakınları tarafından fiziksel şiddete uğraması üzerine yetkililerle görüşüldüğünü ve Köstekçi'ye gerekli desteğin verileceğini belirtti. 

Kara, şunları kaydetti:

"Yedi gün 24 saat halkımıza canla başla hizmet veren sağlık çalışanlarının maruz kaldığı bu ve benzeri olayların toplum içindeki sağduyulu insanların duyarlılığı, gayreti ve bizlerin kararlı mücadelesi ile son bulacağını umut ediyorum. Yeni yapılan yasal düzenlemelerle bu tür davranışlara teşebbüs edenlerin gerekli hukuki karşılığı alacaklarına inanıyoruz. Şiddete maruz kalan Köstekçi'ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Benzer olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum."

-KBÜ'de "Çocuk Gelişimi Semineri"

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) "Çocuk Gelişimi Semineri" düzenlendi. 

KBÜ Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan KBÜ Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu Özyürek, insanların bilmediklerini öğrenmek için bir araya gelmesi gerektiğini söyledi. 

Bilgilerin paylaşılması gerektiğini ifade eden Özyürek, "Program yeni olsun eski olsun bizim için püf noktası olan bazı şeyleri var. Her şey 'çocuk merkezli' diyoruz. Bu hiçbir zaman değişmeyecek. Programın püf noktası ve anahtar kişisi öğretmenlerdir. Öncelikle öğretmenler olarak kendimiz geliştirmeli kendimiz bir şeyler katmalıyız" ifadesini kullandı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Aydoğan da okul öncesi eğitimin düşünülenden daha önemli olduğunu belirterek, "Problem çözmenin ilk aşaması problemi fark etmektir. Çocuklara soru sorma konusunda teşvik etmeliyiz" dedi.

adminadmin