Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-03-2023 14:45   Güncelleme : 29-03-2023 14:45

Kavaklı fırıncıların Gramaj hassasiyeti

Kavaklı fırıncılar Ramazan pidesi ve ekmekte gramaj artırdı. Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “Fırıncı esnafımızın kul hakkına böylesine riayet edilmesi bizleri duygulandırdı” dedi.

Kavaklı fırıncıların Gramaj hassasiyeti

Türkiye’nin birçok yerinde fırıncılar, artan girdiler nedeniyle zarar ettiklerinden yakınırken Samsun’un Kavak ilçesinde ise fırıncılar zam yerine aynı fiyattan sattıkları pidenin gramajını artırdı. Ramazan ayı nedeniyle önceki gün fırınlarda gramaj, hijyen, temizlik, sağlık kurallarına uygunluk, iş yeri açma ruhsatı ve personel temizliği yönünden kontroller yapan Kavak Belediyesi Zabıta Ekipleri, girdikleri fırınlarda üretilen ekmek ve pidelerin gramajlarının çok üzerinde çıkması üzerine fırıncılara teşekkür ederek ayrıldı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede faaliyet gösteren fırınlarda yapılan denetimlerde Ramazan Pidelerinin olması gereken gramajlarından fazla olduğu tespit edildi. Yapılan kontrollerde 10 TL’ye satılan 350 gram Ramazan Pidesi 30 ila 80 gram, ekmekler ise 10 ile 30 gram fazla çıktı. Fırıncılar, “ Girdi maliyetlerimiz artmasına rağmen bizler de bu mübarek ayda üzerimize düşen görevi yapmanın gayretindeyiz. Her şey para demek değil. Hemşerilerimize helal olsun ” dediler.

Fırıncı esnafının gösterdiği hassasiyetin her türlü övgünün üzerinde olduğunu söyleyen Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu,  “Belediye olarak ilçemizde faaliyet gösteren fırınlarda düzenli olarak denetimler yapıyoruz. Yıllardır hiçbir fırınımızda bir olumsuzluğa rastlamadık. Bu hafta yaptığımız denetimlerde fırıncı esnafımızın gramaj hassasiyetleri kul hakkına böylesine riayet edilmesi bizleri duygulandırdı. Tüm girdi malzemelerine zam gelmesine rağmen Kavaklı esnafımızın gösterdiği bu hassasiyet her türlü övgünün ve takdirin üzerindedir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN