Genel
Giriş Tarihi : 17-01-2022 23:22   Güncelleme : 17-01-2022 23:22

Kedi ve Köpeklerin Beslenmesinde Mama Kaplarının Önemi

Yanlış mama kabı seçimi hayvanlarınızın beslenme düzenini bozabilir.

Kedi ve Köpeklerin Beslenmesinde Mama Kaplarının Önemi

Evde ya da bahçede bakımını üstlendiğiniz kedi ve köpeklerin beslenmesi de sizin sorumluluğunuzdadır. Günde 2 veya 3 kere mama tüketen kedi ve köpeklerinize verdiğiniz mamalar kadar mamaları koyduğunuz yer de önemlidir. Kedi mama kapları ve köpek mama kapları seçerken dikkatli olmalısınız. Hayvanlarınızın beslenme alışkanlıklarına uygun kaplar seçmeli ve kapların temizliğine özen göstermelisiniz. Yanlış mama kabı seçimi hayvanlarınızın beslenme düzenini bozabilir ve yeteri kadar mama yemeyerek aç kalmalarına sebebiyet verebilir.

İdeal Köpek Mama Kabı Nasıl Olmalıdır?

Köpek için mama kabı seçimi yaparken köpeklerinizin beslenme alışkanlıklarına bakmalısınız. Boyut olarak farklı seçeneklerde üretilen mama kaplarını köpeklerinizin cinsine ve yaşına göre tercih etmelisiniz. Bir öğünde fazla mama tüketen büyük cins köpekleriniz için köpek mama kabı büyük boyutları uygun olacaktır.

İdeal köpek mama kabı materyali kolay temizlenen ve antibakteriyel özelliklere sahip olanlardır. Seramik, çelik, plastik gibi pek çok materyalden üretilmiş mama kapları bulabilirsiniz. Paslanmaz çelik mama kapları hijyenik ve dayanıklı bir mama kabı seçeneğidir. Kolay temizlenebilen ve hızlı kuruyan çelik mama kaplarının farklı boyutlarını tercih edebilirsiniz. Plastik mama kabı tercih edecekseniz plastiğin köpeğinize zarar vermeyeceğinden emin olmalısınız. Kalitesiz plastiklerin içerisinde bulunan zararlı bileşenler mama ile karışarak köpeğinizin vücuduna girebileceğini unutmamalısınız.

Köpek mama kabı seçerken köpeğinizin boyunu da dikkate almalısınız. Çok ucun bacaklı köpekler mamayı alçak kaptan almakta zorlanacaktır. Ayaklı mama kabı seçenekleri uzun boylu köpeklerinizin mamaya erişimini kolaylaştıracaktır. Mama ve su kabı bir arada bulunan ikili kapları da değerlendirebilirsiniz. Tüm köpek mama ve su kabı çeşitlerine avantajlı fiyatları ile buradan ulaşabilirsiniz.

İdeal Kedi Mama Kabı Nasıl Olmalıdır?

İdeal Kedi Mama Kabı Nasıl Olmalıdır

Kedileriniz için mama kabı seçerken dikkat etmeniz gereken ilk etken mama kaplarının boyutudur. Mama kaplarının çok küçük olması kedilerinizin beslenirken mamayı etrafa dökmesine ve kirliliğe sebep olabilir. Çok büyük ve derin olan kaplardan ise mamaya ulaşmaları zor olacaktır ve yeteri kadar besin alabilmelerini engelleyecektir. Kedilerinizin boylarına uygun mama kabı seçmeniz en doğrusu olacaktır.

Kedi mama kabı

İdeal kedi mama kabı seçerken kapların materyallerine de özen göstermelisiniz. Çelik, melamin, plastik, seramik ve camdan üretilen kedi mama kabı çeşitleri bulabilirsiniz. Çelik kolay temizlenebilmesi ve dayanıklı olması sebebiyle sık tercih edilir. Cam ve seramik mama kapları kediler için sağlıklı seçenekler olsa da kırılabileceklerinden dikkatli kullanılmalıdır. Plastik kedi mama kabı seçenekleri ise uzun süreli kullanımda içerisindeki zararlı bileşenlerden dolayı sağlıklarını tehdit edebilir.

Otomatik mama kabı çeşitleri de oldukça kolay ve kullanışlı seçenekler arasında yer alır. Hazneye yerleştirdiğiniz mamalar, kap boşaldıkça otomatik olarak kabı doldurur ve mama takibi yapmak zorunda kalmazsınız. Kedi mama kaplarında kullanışlı ve birbirinden farklı seçenekleri Juen Pet Market üzerinden bulabilirsiniz.

adminadmin