AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, kurbanlık alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında uyarıda bulundu
Sağlam, yaptığı açıklamada, özellikle koç katımlarının başladığı bu dönemde küçükbaş hayvanlarda gebelik olabildiğini belirterek, bu nedenle küçükbaş kurbanlık alırken özellikle erkek kurbanlık alınmasını önerdi.
Kurban denildiği zaman alınması cazip olan hayvanların tercih edildiğini dile getiren Sağlam, şöyle konuştu:
"Hayvanların kulağının veya kuyruğunun kopuk olmaması, gözünün veya memesinin kör olmaması gerekiyor. Çok hasta, zayıf olmamalı. Küçükbaş hayvanlarda, oğlaklar en az 1 yaşında, tokluların en az 6 aylık ve annesi kadar olması gerekiyor. Koyun ve koçlar kurban edilebiliyor ama yaş şartı koyun ve keçilerde farklılık gösteriyor. Erkek toklular en az 6 aylık olmalı. 1 yaşını doldurmuş olanlar kurban edilebiliyor. Büyükbaş hayvancılıkta en az 2 yaşını doldurmuş olması gerekli. Ortadaki küçük dişlerinin düşüp büyük anaç dişlerinin çıkmış olması gerekli. Alt çenelerinde 2 büyük dişin olması lazım."
Sağlam, dini bir ibadet yapıldığını vurgulayarak, bu nedenle gereklerinin yerine getirilmesinin önem taşıdığını kaydetti.

















































































































































































































