Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-11-2017 09:06   Güncelleme : 08-11-2017 09:06

MHP Samsun’dan Basın Açıklaması: Kadına şiddet bize ters!

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı, Kadın Kolları Başkanı ve Atakum İlçe Başkanı ortak bir basın açıklaması yaparak “Atakum’da darp haberlerine açıklık getirdi.

MHP Samsun’dan Basın Açıklaması: Kadına şiddet bize ters!

Açıklama MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, MHP İl Kadım Kolları Başkanı Yüksek Ünal ve MHP Atakum İlçe Başkanı Ahmet Hatinoğlu tarafından yapıldı.

Açıklamada ‘MHP Atakum’da Kadın’a Darp’ başlıklı haberlerin ardından MHP üzerine başlatılan karalama ve iftira kampanyasının farklı bir boyuta gelmemesi için açıklama yapılmasının zaruret olduğu belirtilerek şöyle denildi;

RESMİ OLARAK KADIN KOLLARI BAŞKANI DEĞİLDİ

Atakum İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevinin kendisine verileceği ve bu konu hakkında çalışma yapması gerektiği kendisine söylenen Yasemin Narin Utaş hanımefendi, aradan geçen 2 aylık süre içerisinde ilçe başkanımız ve yöneticilerimiz tarafından bazı konularda uyarılmış ancak bu uyarıları dikkate almamıştır. Uyarıların dikkate alınmaması ile başlayan sürecin sonunda parti içi çalışmalarda uyumlu olunamayacağı düşüncesiyle Yasemin Hanım ilçe başkan vekilimiz tarafından partiye çağırılmış ve ilçe yönetiminin almış olduğu ortak karar ile bu görevin kendisine verilmeyeceği tebliğ edilmiştir. Resmi bir görevlendirme yapılmadığı için de iddia edildiği gibi zorla istifa ettirilme gibi bir durumda söz konusu olmamıştır. Bu görüşmede Yasemin hanımın eşi yine ilçe yönetim kurulu üyesi Cemalettin Utaş ve kızı da bulunmuştur. Görevin verilmeyeceğini duyduğu andan itibaren ‘Beni görevden alamazsanız’ diyerek öfkelenen Yasemin Utaş ve ailesi ardından partiden çıkmış ve çıkarken duyuru panosuna da zarar vererek yöneticilerimizi ve orada bulunanları kırıcı ve tahrik edici sözler sarf ederek tartışmayı büyütmeye çalışmış ve tartışmanın büyümemesi için yöneticilerimiz tarafından sakinleştirilmeye çalışarak partiden çıkarılmıştır. İddia edildiği gibi ne kendisine ne de aile bireylerine fiziki hiçbir temas olmamıştır. Ancak, merdivenlerden inerken ayağının burkulduğu diğer yönetici arkadaşlarımız tarafından görülen Yasemin Hanım ve ailesi bunu fırsat bilerek hastaneye gitmiş ve darp edildiğini beyan ederek rapor almıştır. Ardından ise polis merkezine giderek kendisine hakaret ve darp edildiği yönünde şikâyetçi olmuştur. Şikâyetlerin ardından bizzat aile bireyleri tarafından Samsun basını tek tek aranmış ve konuyu medyaya taşımaya çalışmışlardır.

KADINA ŞİDDET BİZE TERS

Öncelikle partimizin sadece ilçe teşkilatında değil hiçbir yapısında kadınlarımız başta olmak üzere kimseye şiddet uygulanması söz konusu dahi olamaz. Ötüken emanetini bizlere vasiyet bırakan Bilge Hatun’a vefasızlık yapamaz, Söğüt Sancağını yücelten Hayme Ana’mıza haksızlık edemeyiz.

Bu yapılan basitçe ve amatörce hazırlanmış bir karalama ve iftira kampanyasından ibaret olup kesinlikle böyle bir durum söz konusu değildir. Çamur at yapışırsa izi kalsın mantığı ile hareket edilen ve bizzat bunu reklam edebilmek için mücadele edenlerde bizzat olayın iddia sahipleridir. Ismarlama ve gerçekçi olmayan bilgiler ile basına haber yaptırarak yapılan haberlerin altında beğeni koymak bu olayın bir düzmece olduğu ve mağdur edebiyatı yapılarak kamuoyu yanlış bilgilendirilip yönlendirilmeye çalışıldığı da açıkça ortadadır.. Aile bireylerinin tutarsız ifadeleri de aynı zamanda olayın düzmece olduğunun kanıtıdır. Hastane raporunda basit incinme olarak geçen sağlık sorunu basına ayakta ve kolda kırıklar var olarak lanse edilmiş ve buda bizzat aile bireyleri tarafından yapılmıştır.

Kadınlara verdiğimiz önem ve ayrıcalık partimiz teşkilatlarında, yönetimlerimizde ve ekiplerimiz arasında bulunan bayanlarımızdan açıkça görülmektedir. Bizler eşlerimiz, ablalarımız, bacılarımız ile bir aile olmuş ve güçlü bir şekilde çalışmalarımızı yürütmekte iken kişisel hırs ve şahsi sorunlarını iftiraya dönüştürerek camiamızı ve yöneticilerimizin asılsız olaylarla konuşulması kabul edilebilir bir durum değildir.

Yaşanan tüm bu olaylar iddia sahipleri tarafından yargıya intikal ettirilmiştir. Süreç parti avukatlarımız tarafından takip edilecek olup yüce Türk Adaletinin vereceği kararı sabırsızlıkla bekleyeceğiz ve Türk adaletinin partimize ve yöneticilerimize karşı uygulamaya çalışılan bu karalama politikası hakkında en doğru kararı vereceğine inancımız tamdır. Yargı süreci ile birlikte başta iddia sahibi Yasemin Narin Utaş ve eşi Cemalettin Utaş ile ilgili önümüzde ki süreç ve izledikleri tutum doğrultusunda parti tüzüğümüze göre gereken sürecin de işletilmesi söz konusu olabilecektir. 

adminadmin