Güncel
Giriş Tarihi : 02-10-2020 09:01   Güncelleme : 02-10-2020 09:01

Müdafa Ailesinin ‘Dolandırıcılık’ Dosyası Yargıtay’da!

CHP’li İBB Başkanı Ekrem Müdafa ve babası Hasan Müdafa hakkında, “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan 7 yıla kadar hapis cezası talebiyle açılan davaya devam edildi.

Müdafa Ailesinin ‘Dolandırıcılık’ Dosyası Yargıtay’da!

Dava dosyasının, görüşü alınmak üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar veren Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Beylikdüzü ilçesinde ‘beton imparatorluğu’ kuran İmamoğlu İnşaat’ın sahibi olan İBB Başkanı Ekrem Müdafa’nun usulsüz işlemleri peşini bırakmıyor.

CHP’li Müdafa’nun babasıyla birlikte 7 yıl hapis istemiyle yargılandığı nitelikli dolandırıcılık davasında mahkeme, dosyanın Yargıtay’a gönderilmesine karar verdi.

 

MÜDAFA VE BABASI KATILMADI

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşması dün gerçekleştirildi. İmamoğlu İnşaat ortakları ve yetkilileri Ekrem Müdafa ile babası Hasan Müdafa’nun 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı “nitelikli dolandırıcılık” davasının duruşmasına Ekrem Müdafa ve babası Hasan Müdafa katılmadı.

Cumhuriyet savcısı, daha önceki yargılamada sanıkların beraat ettiklerini, dosyanın Yargıtay’a gönderildiğini, müştekilerin daha sonra şikayetlerinden vazgeçtiklerini ifade etti. Ayrıca savcı, Yargıtay’daki temyiz incelemesinde dosyanın eksik hususlar nedeniyle bozulduğunu kaydetti. Müştekilerin şikayetlerinden vazgeçme örneklerinin dosyaya eklenmediğini belirten savcı, bu husus ile değerlendirme yapılması için dosyanın Yargıtay Başsavcılığı’na gönderilmesini istedi.

 

AVUKATLARA RED

CHP’li Ekrem Müdafa’nu avukat Burcu Aydın, Hasan Müdafa’nu emekli hakim avukat Ali Asker Kazak’ın savunduğu davayla ilgili mahkeme “Yargıtay” kararını açıkladı.

Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık avukatlarının ek süre taleplerini reddetti. Mahkeme, görüşü alınmak üzere dava dosyasının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

 

EKREMZEDELERİN ŞİKAYETİ

Dolandırıcılık davası, ‘Müdafazede’ 3 vatandaşın 2011 yılında Beylikdüzü’ndeki Beykonakları isimli siteden aldıkları villanın, pazarlama aşamasında kendilerine sosyal tesis olarak tanıtılan kısımlarında aslında yeşil olan olduğunu sonradan öğrenmeleri üzerine inşaat şirketinin ortakları ve yetkilileri Ekrem Müdafa ile babası Hasan Müdafa’ndan şikayetçi olmasıyla başlamıştı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2014 yılında Ekrem Müdafa ve babası hakkında “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

 

‘DOSYAM YOK’ YALANI

Yerel seçim sürecinde hakkında hiçbir dava olmadığını iddia eden CHP’li Ekrem Müdafa, nitelikli dolandırıcılıktan yargılandığının ortaya çıkması üzerine, “5 yıllık belediye başkanlığım döneminde hiçbir davam yok. Bahsettiğiniz konu 2003 yılına ait iş hayatımla ilgili bir davadır. Geçelim” demişti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN