Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-03-2019 11:27   Güncelleme : 22-03-2019 11:27

MÜSİAD - Ondokuz Mayıs Üniversitesi arasında İş Birliği Protokolü İmzalanacak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Abdurrahman KAAN’ ın katılımı ile 23 Mart Cumartesi günü , MÜSİAD- Ondokuz Mayıs Üniversitesi İş Birliği Protokolü İmza Töreni gerçekleştirilecektir.

 MÜSİAD - Ondokuz Mayıs Üniversitesi arasında  İş Birliği Protokolü İmzalanacak

Sanayi üretimini artırmanın ötesinde, sürdürülebilir kılmak için çağın gerekliliklerini önceleyen, geleceğe yönelik projeler geliştirmeyi hedefleyen MÜSİAD, geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle yeniden gündeme gelen kenevir üretimi konusu üzerinde uzun zamandır çalışıyordu. Türk Keneviri üretimi ile ilgili elde edilen veriler ışığında birtakım öneriler oluşturdular ve bunları ilgili makamlarla paylaştılar.

Kenevir, yaklaşık 50 bin çeşit sanayi ürününde kullanılan ve yüz milyarlarca dolar ticaret hacmine sahip, ekonomik değeri yüksek bir bitki. Yüksek verimliliği sayesinde hammadde giderleri noktasında oldukça büyük bir avantaj sağlayan bitkinin, gerekli planlamalar tamamlanarak, bir an önce kontrollü bir şekilde üretimine başlanması elzemdir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere Samsun, kenevir yetiştiriciliği için izne sahip olan 19 il arasında, pilot bölge olarak belirlendi.

Bu vesileyle 23 Mart Cumartesi günü Ömer Halis Demir Salonu’nda saat 09:30’ da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) başkanı Abdurrahman Kaan ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Sait Bilgiç Üniversite - Sanayi İş Birliği kapsamında Kenevir Yetiştiriciliği başta olmak üzere Endüstriyel Tarım Bitkileri alanında iş birliği protokolü imzalayacaklar.

Samsun Valimiz Sn.Osman KAYMAK’ ın da konu ile alakalı ciddi destekleri bulunmaktadır.

İmza Töreni ardından ‘Türkiye Sağlık Turizmi ve Medikal Kümelenme Vizyonu ‘ ana temalı Türkiye İstişare Toplantısı gerçekleştirilecektir. Saat 10:00 ‘ da 1.Oturum olan Medikal Kümelenme Vizyonu ile başlayacak Vizyon’ da konuşmacılar TİTCK Başkan Yrd.Recep USLU , Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Tedarik Yöntemleri ve Satın Alma Dairesi Başkanı Musa KORKUT, 360 MCG - managing partner Dr. İlkay GÜLTAŞ, Dr. Ahmet AYDEMİR – MEDİKÜM Başkanı olacaklardır.

2. Oturum saat 14:00’ de başlayacak ve konusu Türkiye Sağlık Turizmi olacaktır.Konuşmacılar, USHAŞ Genel Müdürü Mehmet Ali KILIÇKAYA, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm.Dr.Orhan KOÇ, FBM Estetik Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Doç.Dr. Hayati AKBAŞ ve  - Medipol Eğitim Sağlık Grubu / kurumsal pazarlama ve uluslararası hasta hizmetleri Koordinatörü Uygar Üstün olacaklardır.                                             

adminadmin