Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-11-2017 14:42   Güncelleme : 09-11-2017 14:42

OMÜ’de Tarımda Girişimcilik Seferberliği

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından yürütülen “DOKAP Bölgesi Tarım Sektöründe Girişimcilik Kapasitesinin Araştırılması ve Geliştirilmesi” isimli proje kapsamında Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Turuncu Salon’da “Tarım Danışmanlarına Yönelik Girişimcilik Eğitimi”ne başlandı.

OMÜ’de Tarımda Girişimcilik Seferberliği

25 tarım danışmanı katıldı

Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kürşat Demiryürek tarafından verilen girişimcilik eğitimine 25 tarım danışmanı katıldı. Eğitim kapsamında tarım danışmanlarının girişimcilik potansiyellerini harekete geçirmek, bu konuda bilgi ve beceri düzeylerini artırmak ve iş fikirlerini iş planlarına dönüştürebilmelerine yardımcı olabilmek amaçlandı.

Proje kapsamındaki girişimcilik eğitimi sonunda tarım danışmanlarına KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) sertifikaları verilecek.

“Eğitimler Üniversitemizi yenilik ve girişimcilik endeksinde üst sıralara taşımayı hedefliyor”  

Söz konusu eğitimlere dair Prof. Dr. Kürşat Demiryürek “Bu eğitimler, kampüs içinde öğrencilere yönelik girişimcilik eğitimleri haricinde, üniversite dışında serbest tarım danışmanlarına dönük ilk eğitim olarak dikkat çekici olmakla birlikte üniversitemizi yenilik ve girişimcilik endeksinde üst sıralara taşımaya yardımcı olmayı hedefliyor.” diye konuştu.

 

 

adminadmin