Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-12-2016 15:04   Güncelleme : 31-12-2016 15:04

Osman Genç, Yeni Anayasa Milli Meseledir

AK Parti Canik İlçe Danışma Toplantısına katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yeni Anayasa sürecine dikkat çekerek, "Bu mesele yerli ve millidir. Yeni Anayasa meselesi, milletin meselesidir, gelecek meselesidir. Bu nedenle herkes milli düşünmelidir" dedi.

Osman Genç, Yeni Anayasa Milli Meseledir

AK Parti Canik İlçe Danışma Toplantısı, geniş bir katılımla gerçekleşti. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Altuncu, AK Parti Canik İlçe Başkanı Başkanı Ercan Eler, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma, parti üyeleri ve mahalle temsilcileri katıldı.

'2017 ÖNEMLİ YIL'

Toplantıda konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yeni Anayasa sürecine dikkat çekti. Geride kalan 2016 yılının Türkiye açısından zor ve sıkıntılı geçtiğini ifade eden Başkan Genç, "Zor bir yılı geride bıraktık. Türkiye'miz bir yandan FETÖ, bir yandan PKK, bir yandan da dünya ile savaşıyor. 3. dünya savaşlarını yaşıyoruz. Ancak önümüzde önemli bir süreç bizi bekliyor. İnşallah 2017 yılında Türkiye Yeni Anayasa ile yeni bir döneme girecek. Nisan ayının başları gibi olması öngörülen Yeni Anayasa Referandumuna hazırlıklı olmalıyız" dedi.

'HERKES MİLLİ DÜŞÜNMEK ZORUNDA'

Parlamenter sistemin Türkiye’de miadını doldurduğunu belirten Genç, "Yeni Türkiye'nin inşası sürecinde Yeni Anayasaya ve onunla birlikte hayata geçirilecek Başkanlık Sistemine ihtiyaç olduğu bir gerçektir. Bu mesele millidir, bu mesele yerlidir. Yeni Anayasa Meselesi, milletin meselesidir, gelecek meselesidir. Bu topraklarda yaşayan herkes milli ve yerli düşünmek, olaylara böyle bakmak zorundadır. Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızı iyi anlamalı ve söylemlerini iyi okumalıyız" dedi.

'TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ MESELESİ'

Yeni anayasanın yeni bir dönemin başlangıcı olduğuna işaret eden Genç, "Konu şahıs değil, ülkenin geleceği meselesidir. Türkiye bugüne kadar siyasi istikrarsızlıkların bedelini ekonomik ve sosyal krizlerle ağır ödemiştir. Başkanlık sistemi, millet olarak 2 bin yıllık tecrübemizi uygulayacağımız bir sistem. Türk milletinin genlerinde olan bir sistem. Başkanlık Sistemi, genlerimizde olan yönetim şeklinin bugüne güncellenmiş halidir. Teşkilat olarak çok daha fazla çalışarak, referandumda Canik ilçesi olarak en yüksek oyu alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

'2016 YATIRIMLARLA GEÇTİ'

Canik Belediyesi olarak 2016 yılında yaptıkları çalışmalardan da bahseden Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak 2016 yılında çok önemli yatırımlar yaptık ve hizmete açtık. Mahallelerimizde hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri açtık, bir yandan da yapmaya devam ediyoruz. Yine Sancaktepe Projemiz, Mevlana Eğitim, Kültür ve yaşam Kampüsümüzde Oyuncak Müzesi ve kütüphane yatırımlarımız devam ediyor. Kırsal bölgelerimizde cami ve okullarımızın çevre düzenlemelerini yaptık. Yine bir çok okulumuza konferans salonları, kütüphaneler kazandırdık. Canik Belediyesi olarak, Türkiye'miz ve şehrimiz için çivi çakmaya devam edeceğiz ve her kim bu ülke için çivi çakarsa yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'ÇİFT BAŞLILIK ORTADAN KALKACAK'

Konuşmasına şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de şifa dilerek başlayan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş da, Türkiye'nin bir yandan terörle mücadele ederken, diğer yandan büyümesini sürdürdüğüne dikkat çekerek, Yeni Anayasa'nın öneminden bahsetti. Köktaş, "2016 yılı Türkiye'de bir çok acı olayları birlikte yaşadığımız bir yıl oldu. Ancak ülke olarak bunları geride bıraktık. İnanıyorum ki 2017 yılı ülkemiz ve milletimiz için çok daha iyi olacak. Yeni Anayasa ile birlikte yepyeni bir döneme gireceğiz. Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi ile birlikte yönetimde çift başlılık ortadan kalkacaktır" dedi.

'ÇOK DAHA İYİ OLACAK'

AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler de, Türkiye'nin kahraman güvenlik güçleriyle terörle mücadele çok iyi sonuçlar aldığını ifade ederek, önümüzdeki dönemin çok daha iyi olacağını belirtti. Eler, AK Parti Canik İlçe Teşkilatı olarak Yeni Anayasa referandumuna şimdiden hazır olduklarını da söyledi. İlçe Kadın Kolları ve İlçe Gençlik Kollarının da faaliyetlerini sunumla anlattığı toplantıda, parti üyeleri ve mahalle temsilcilerinin görüş, fikir ve önerileri dinlendi.

adminadmin