Siyaset
Giriş Tarihi : 07-11-2022 16:48   Güncelleme : 07-11-2022 16:48

Sağlık Bakanlığı Hastalık Bakanlığı Değildir

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu parti genel merkezinde Gelecek İçin Sağlık-Sağlıkta Gelecek Modeli sunum toplantısında partisinin sağlık politikaları konusunda yapacağı reformları açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Hastalık Bakanlığı Değildir

Türkiye'de sağlık alanında bir zihniyet değişi olması gerektiğini vurgulayarak sözlerine başlayan Davutoğlu, sağlık alanında  hekim ve hastalar olmak üzere iki özne olduğunu belirtti. “Türkiye'de bulunan nitelikli hekimler ülkeyi terk ediyor” diyerek sözlerini sürdüren Davutoğlu bunun da nedenin de 'giderlerse, gitsinler' zihniyetinden kaynaklanmakta olduğunuzun altını çizdi. ‘Buradan hekimlerimize sesleniyorum’ diyerek sözlerini sürdüren Davutoğlu, hekimlerden ülkeyi terk etmemelerini istedi.

 ‘Gelecek Partisi iktidarında yaşadığınız tüm sorunlar, çözülecektir’ şelinde konuşmasına devam eden Davutoğlu, iktidarlarında tıp fakültelerini ve diğer sağlık alanlarında bulunan ilgili fakülteleri yeniden yapılandıracaklarını söyledi.

'SAĞLIK BAKANLIĞI'NI YENİDEN YAPILANDIRACAĞIZ'

Sağlık sisteminin iflas ettiğini sözlerine ilave eden Gelecek Partisi lideri ‘ Hastalara 1,5 yıl sonrasına randevu verilmektedir. Sağlık sorunu toplumun sorunudur. Sağlık şürası oluşturacağız. Sağlık Bakanlığı'nı yeniden yapılandıracağız. Sağlık siteminde fiziki ve insan eksikliğini gidereceğiz. Aile hekimlerinin sorunu çözeceğiz. Gelecek Partisi iktidarında, hak temelli, erişilebilir bir sağlık hizmetini hayata geçireceğiz. Bilim ve teknolojiden faydalanacağımız bir sistemi hayata geçireceğiz. Temel prensibimiz budur. Sağlık bir rant alanı değildir." Şeklinde konuştu.

Davutoğlu’nun konuşması ardından toplantı, Gelecek Partisi Sağlık Politikaları Başkanı Dr.Ayşe Güney ve komisyon üyelerinin kapsamlı sunumlarıyla devam etti.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN