Sağlık
Giriş Tarihi : 22-06-2020 17:59   Güncelleme : 22-06-2020 17:59

SAĞLIK SEN Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer "Samsun’un Dürüst Sendikacılığa Her Zamankinden Daha Fazla İhtiyacı Var!"

SAĞLIK SEN Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, sendikacılığın tehdit ve şantajlarla yapılamayacağını belirterek, hem MHP’ye hem İYİ Parti’ye ve hem AK Parti’ye yakın gibi gözükerek üye devşirmeye çalışmak sendikacılıktan çok üçüncü sınıf pazarlamacı taktikleridir” dedi.

SAĞLIK SEN Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer

SAĞLIK SEN Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, yaklaşmakta olan kurumlar üye tespit mutabakatı öncesi Samsun’da bazı sendikaların üye çalışmaları yapmak ve kurumları ziyaret ederek sağlık çalışanlarının sorunlarını yerinde incelemek yerine sendikacılığa yakışmayacak tavırlar içine girdiklerini belirterek, “Bugüne kadar sağlık çalışanları için tek bir faydalı iş yapamayan bu arkadaşlar ve şürekâları, yine bir yetki dönemi öncesi ortaya çıkıp sendikaları için hastane çalışanlarına baskı yapıyor;  tek tek isimlerini açıklayacağım, cumhurbaşkanına konuyu taşıyacağım gibi sağlık çalışanlarını birbirine düşürecek, idarecileri zan ve töhmet altında bırakacak, onlar üzerinde baskı oluşturmayı amaçlayan manasız açıklamalarda bulunuyorlar. Bununla da yetinmeyerek gece yarılarında üyelerimizin ailelerini yakınlarını evlerinden arayarak rahatsız ve tehdit ettiklerini bilmiyoruz sanmasınlar. ” diye konuştu.

 

SAĞLIK SEN Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer şöyle devam etti,

2009’dan beri Samsun’daki sağlık çalışanlarının üye tercihiyle yetkili sendika belirlediği Sağlık-Sen’e yönelik iftiralar içeren bu açıklamalara bizler artık alışmış olsak da maalesef bazı yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdiği için biz de açıklama yapmak zorunda kalıyoruz.

 

Bu sendikacı arkadaşlara sesleniyoruz;

İFTİRALARLA, FİTNE FESATLARLA, İNSANLARI BİRBİRİNE DÜŞÜRMEKLE BÖLÜNMEYİZ

İhbar telefonları peşinde koşup sağlık çalışanlarını birbirine düşürmenize gerek yok; gelin cumhurbaşkanına beraber gidelim.

Gidelim ve koltuk ve makam sahibi olmak için neler yapıldığını bütün çıplaklığıyla ortaya çıkartalım.

Sağlık-Sen Türkiye’de 250 bin üyeye sahip, Samsun’da 5000’e yakın üyesi olan, 2009’dan beri Samsun’da sağlık çalışanlarının yetkili sendikası olan, her yıl üye sayısını artıran, gönüllere taht kurmuş, şimdiye kadar sağlık çalışanları için 300’den fazla kazanıma imza atmış, bundan sonra da birçok kazanıma imza atacak büyük bir ailedir.

Bu büyük aile İftira dolu, fitne fesat içeren, insanları birbirine düşürmeye amaçlayan açıklamalarla bölünmeyeceği gibi, aksine gücüne güç katacaktır.

Bu arkadaşlar önce hangi siyasi hareketten olduğuna bir karar vermelidirler.

“Bugün A yarın, B duruma göre C partisinden olurum, gürültü patırtı çıkarayım belki inanırlar”  anlayışı bir yere kadar. Malum yalancının mumu da yatsıya kadar.

 

KENDİ MUHASEBELERİNİ YAPMADAN NEREYE KADAR GİDEBİLECEKLER

Sahada Cumhur İttifakı tarafındaymış gibi görünüp söylemlerinde ise tam tersi istikamette AK Parti’ye yönelik hakaretvari açıklamalarda bulunan bu sendikacılar, bir muhasebe yapabilseler, bu kapasite onlar da olabilseydi, Samsun’da nasıl 2 bin üye fark yediklerini, farkın açılmasına nasıl engel olamadıklarını anlayabileceklerdi ama maalesef onlar da bu feraset yok. Sormak lazım kendilerine muhasebelerini yapmadan nereye kadar gidebilecekler.

Biz ilk günden beri ülkemizin yaşadığı her zor anda, birlik beraberliğimizin bozulmaya çalışıldığı her dönemde Sağlık-Sen olarak vatanımızın, bayrağımızın yanındaydık ve her zaman yanında olduk ve her zaman da olacağız. 

 

ZOR GÜNLERDE ORTADA YOKLAR MENFAAT İÇİN ORTAYA ÇIKIYORLAR

Zor günlerde ortada olmayıp, iyi günde bir gram menfaati uğruna her şeyi yapan ve söyleyenlerin sendikacılığının modası geçmiştir.

Biz istiyoruz ki, Samsun’da sendikacılık centilmence bir mücadele anlayışıyla devam etsin.

Eminiz ki bütün sendikalara gönül vermiş vatansever ve milliyetçi sağlık çalışanları da bu kavgacı, hiçbir sonuç üretmeyen üsluptan memnun değillerdir.

Gün vatan uğruna, birlik olma, vatan uğruna daha güzel çalışmalar yapma günüdür. Biz Sağlık-Sen ailesi olarak her yeni günün hem sağlık çalışanlarımız hem ülkemiz için bir öncekinden daha güzel olması için çalışmaya devam edeceğiz. Herkesi de buna davet ediyoruz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN