Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-01-2021 09:13   Güncelleme : 18-01-2021 09:13

SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş Yine Bütün Solcuları Toplayıp Miting Yapacak!

Kısa adı Samsun Dernekler Konfederasyonu olan SAMKON, Samsun'un Çarşamba ilçesindeki Biyokütle Enerji Santrali'ne karşı miting yapmaya hazırlanıyor.

SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş Yine Bütün Solcuları Toplayıp Miting Yapacak!

Önümüzdeki Cuma günü yapılması planlanan miting, Millet İttifakına destek veren, dünya görüşü olarak MHP’li olarak bilinen SAMKON Genel Başkanı Sezgi Gümüş’ün başkanlığında gerçekleştirilecek.

 

MARJİNAL SOL GURUPLARLA EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE

Sezgin Gümüş’ün önceki mitinginde olduğu gibi CHP, İYİ Parti, sol örgütler ve marjinal grupların bir araya getirecek olması tam bir çelişki olarak değerlendiriliyor.

Santrale karşı çıkan sivil toplum örgütlerinin, solcu grupların, CHP ve İYİ Parti'nin gövde gösterisi haline gelen miting SAMKON’a büyük zarar verdiği de konuşuluyor.

Sezgin Gümüş kalkmış Çarşamba’da yapılan biyokütle santraline karşı savaş açmasının altında yatan sebebin siyasi rant elde etmek olduğu değerlendirilirken, santrale karşı çıkanların maksatlarının hükümeti yıpratmak olduğu da ortaya çıkmış durumda.

SAMSKON gibi başında ülkücü kimlikli bir ismin olduğu federasyonun marjinal sol gurupların yedeğinde meydanlara inmesi de tam bir çelişki olarak nitelendiriliyor.

Sezgin Gümüş önderliğindeki SAMKON’un daha önce Çarşamba’daki Abdullah Paşa Meydanı’ndaki mitingine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, Komünist Parti Samsun İl Başkanı Belma Nur Kartal, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve BBP'nin il ve ilçe örgütleri, Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Özcan Çoluk, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Tekin Kara, Mimarlar Odası Başkan Vekili Selami Özçelik, EMO Başkanı Tarık Tarhan, DİSK ve TEMA temsilcileri katılmıştı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN