Güncel
Giriş Tarihi : 04-02-2021 11:56   Güncelleme : 05-02-2021 06:22

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ndeki Rüşvet Olayında Yeni Gelişme

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde ortaya çıkan rüşvet olayında yeni gelişmeler yaşanıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ndeki Rüşvet Olayında Yeni Gelişme

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde Mali Hizmetler Daire Başkanı olarak görev yapan Bahattin K. hakkında yaptıkları rüşvet aldığı yönündeki şikâyetlerinden vaz geçmek üzere dilekçelerini hazırladı.

Eylül ayında bir müteahhidin suç duyurusu sonucu teknik takibe alınan Bahattin K. olayında yeni iddialara göre kendilerinden rüşvet istediği gerekçesiyle şikâyetçi olan müteahhitler şikâyetlerini geri almak üzere şikayet dilekçelerini hazırlayarak savcılığa sundukları öğrenildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizlilik kararı konulan Bahattin K. soruşturmasında kendilerinden rüşvet istediği gerekçesiyle şikayetçi olan müteahhitlerin şikayetlerinden vazgeçirilmek üzere baskı yapıldığı ve ortada bir şikayet kalmadığı takdirde Bahattin K.’nın ikinci mahkemede sadece kamu davasından tutuk olarak yargılanmak üzere serbest kalabileceği iddia ediliyor.

BAHATTİN K’YI KİM SAVUNACAK

Öte yandan Bahattin K.’yı savunacak avukatın Samsun Adliyesi’nde görevli bir hakim ya da savcının serbest avukatlık yapan bir yakınının olabilmesi için de yoğun çaba sarf edildiği ve anlaşmaya varıldığı da gelen iddialar arasında…

Recep YAZGANRecep YAZGAN