Siyaset
Giriş Tarihi : 05-08-2022 14:56   Güncelleme : 05-08-2022 14:56

Samsun CHP’de şimdi de icra şoku!

CHP, Samsun’da daha önce bir il yöneticisinin taciziyle, ardından parti genel merkezinde defalarca görev verilen şimdiki CHP Samsun İl Sekreteri Burak Bulgurcuoğlu’nun kurucu ortağı ve müdürü olduğu bir şirket üzerinden CHP İlkadım İlçe Başkanlığı’na kesilen ‘Reklam ve Danışmanlık’ faturasıyla, parti tarafından ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla kentte açılan bir Hayır Çarşısı’nın organize bir şekilde soyulmasıyla gündeme gelirken, son gündeme gelen konulardan biri de İl Başkanı Fatih Türkel’in CHP İlkadım İlçe Başkanı olduğu dönemde yaşanan emek sömürüleri ve icra davaları oldu.

Samsun CHP’de şimdi de icra şoku!

KADIN ÇALIŞANIN MAAŞI ÖDENMEDİ

diyekonustu.com’un ulaştığı son belgelere göre; Başkan Fatih Türkel’in, partide görev yapan bir kadın çalışanın maaşını ödemediği ve bu kadın işçinin CHP’den hakkını icra yoluyla aldığı ortaya çıktı.

MAAŞINI TALEP ETTİ AMA ALAMADI

Edinilen bilgilere göre: Fatih Türkel, CHP İlkadım İlçe Başkanı olduğu dönemde partinin İlkadım İlçe Sekreteri olan kadın çalışanın maaşını ödemedi. Genç kadın ise talep etmesine rağmen maaşını alamadı.

HAKKINI MAHKEME KAPILARINDA ARADI

Bunun üzerine İlçe Sekreteri kadın, avukatı aracılığıyla Samsun 1. İş Mahkemesi’ne, CHP İlkadım İlçe Başkanlığı hakkında dava açtı. Mahkemeden, emeğinin karşılığını adliye koridorlarında arayan dönemin İlçe Sekreteri kadın lehine karar çıktı.

İKİ KATI PARA ÖDEMEK ZORUNDA KALDILAR

Davayı kazanan kadına, icra yoluyla asıl alacağının yanı sıra mahkeme vekaletname ücreti, mahkeme yargılama gideri de dahil olmak üzere CHP İlkadım İlçe Başkanlığı’ndan neredeyse iki katı fazla para ödendi.

PARTİ İÇERİSİNDE BÜYÜK RAHATSIZLIK VAR

Parti içerisinde ayyuka çıkan olayla ilgili CHP’lilerden, İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel ve yönetimine tepki yağdı. Şimdiki CHP İl Başkanı Fatih Türkel’in hem günümüzde ve hem de CHP İlkadım İlçe Başkanı olduğu dönemdeki çalışmalarından partililer büyük rahatsızlık duyduklarını söylüyor.

O FATURAYI HALEN HAZMEDEMİYORLAR

Partililer, diyekonustu.com’un ‘CHP’de fatura krizi: İl Sekreteri partiye reklam faturası kesmiş’ başlıklı haberiyle gündeme getirdiği; İl Sekreteri Burak Bulgurcuoğlu’nun ortağı olduğu enerji şirketine kesilen ‘Reklam ve Danışmanlık Hizmeti’ faturasını hazmedemediklerini ve işçi hakkının yenmesini kabul edemediklerini belirtiyor.

CHP’de fatura krizi: İl Sekreteri partiye reklam faturası kesmiş

“SKANDALLAR PARTİYE CİDDİ ZARAR VERİYOR”

Partinin eski yöneticileri ise ekonomik krizin tavan yaptığı ve siyasi arenanın kızıştığı bu son dönemde, gündeme gelen bu skandalların partiye ciddi zarar verdiğini kaydediyor.

GÖZLER GENEL MERKEZE ÇEVRİLDİ

CHP’li eski tüfekler, söz konusu skandallarla ilgili CHP İlkadım İlçe Yönetimi ve şimdiki CHP İl Yönetimi hakkında CHP Genel Merkezi’nin nasıl bir tutum izleyeceğini merak ettiklerini söylüyor.

İL YÖNETİMİ HAKKINDA BİR ÇOK RAPOR HAZIRLANDI

Partililer, diyekonustu.com’un da kaleme aldığı haberler ve parti içerisindeki diğer olaylarla ilgili il yönetimi hakkında CHP Genel Merkezi tarafından çeşitli raporlar hazırlandığını belirtiyor.

CHP GENEL MERKEZİ’NDEN ‘RADİKAL KARAR’ BEKLENTİSİ

İddiaya göre CHP Genel Merkezi, CHP İl Samsun İl Yönetimi ile ilgili radikal kararla almaya hazırlanıyor.

Kaynak: diyekonustu.com - Tolga BİRGÜCÜ
 

Recep YAZGANRecep YAZGAN