Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-06-2018 11:38   Güncelleme : 21-06-2018 11:38

Samsun Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Skandal haber açıklaması!

Samsun Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Skandal haber açıklaması!

Samsun Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yerel basında çıkan ve kurumun hizmetlerini zaaf içinde yürüttüğünü göstermeye ve kurumu işlevsizleştirmeye yönelik haber hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi;

ŞAHSİ KİNİ OLANLARIN EGOLARINI TATMİN İÇİN

Bazı basın yayın organlarında "Tarım il müdürlüğü yemekhanesini fareler bastı" "skandal" vb tarzda yayınlanan gerçek haber diye çarpıtılarak sunulan ve medya ahlakından yoksun haberleri maalesef üzüntü ile karşıladık.

Haberciliğin temel kuralı doğru haberi, doğru şekilde sunulmasıdır. Bu ancak medya ahlakı ile mümkündür. Kendilerine her sipariş edilen haberi doğruluğu teyit etmeksizin manşete çekmek, kamu adına hizmet veren kurumlarımızın hizmetlerinin zaaf içerisinde yürütüldüğünü göstermeye çalışmak, kurumları işlevsizleştirmeye hizmet etmekten ve şahsi kini olanların kendi egolarını tatmin etmekten öteye geçmeyecektir.

Olaydan dün diye bahsedilmesi (19 Haziran için) yalandır. Gerçekte yirmi gün önce yemekhanemizin bir bölümünde, ilk defa karşılaşılan olay, yemek hazırlanan ünitemizde değil yemek sunumu yapılan bölümünde (ayrı yerde hazırlanıp ayrı yerde sunum yapılmaktadır.) ve aktif olarak kullanılmadığı yani KAPALİ OLDUGU RAMAZAN AYI İÇİNDE tespit edilmiş,  aynı gün içerisinde vakit kaybedilmeden gerekli mücadele yapılmış ve dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirilmiş, tekrarlanmaması için önlemler alınmış,  ilgililer hakkında inceleme başlatılmıştır. 

Olayın basın tarafından sunum şekliyle tamamen kurumumuzun özveri ile yürüttüğü Gıda denetim çalışmaları ile ilişkilendirilerek sunulmuş olması asla kabul edilemez.

GIDA DENETİMİMİZ TAVİZSİZ DEVAM EDECEK

Gıda denetim alanında ilimizde ve dolaylı olarak ülkemizde halkımızın güvenli gıda tüketimini sağlamaya yönelik yürütülen çalışmaların kamu bütçesi ile desteklenen ve kar amacı gütmeyen, (yani parasal sorunu olmayan) bir durumda kendi personelimizin gıda ihtiyacını karşılayan yemekhanemizde gerekli hassasiyetin gösterilmediği iddiası, hiç kimse tarafından kabul edilebilir olmadığı ortadadır.

Art niyetli ve kasıtlı olduğu açıkça belli olan kimler tarafından, hangi amaca hizmet ettiği ayrıca gerçek diye basının da kendisini buna alet etmesi tarafımızdan anlaşılamamıştır.

Maalesef gerçek diye sunulan haberler bu gerçekliklerden uzak olup, Gıda denetim alanında tek otorite olan Bakanlığımızdan aldığımız yetki ile ilimizde ve dolaylı olarak ülkemizde halkımızın güvenli gıda tüketimini sağlamaya yönelik yürütülen çalışmalarımızda taviz verilmeksizin sürdürme azminde olduğumuzu tüm ilgililere saygılarımla bildiririz

adminadmin