Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-02-2022 12:51   Güncelleme : 09-02-2022 12:51

Samsun İlkadım İlçesi Gürgendağ Mahalle Muhtarı Milli Emlak Müdürlüğü’ne soruyor

Samsun İlkadım İlçesi Gürgendağ Mahalle Muhtarı Milli Emlak Müdürlüğü’ne ateş püskürdü.

Samsun İlkadım İlçesi Gürgendağ Mahalle Muhtarı Milli Emlak Müdürlüğü’ne soruyor

Arslan, Gürgendağ’ı Mahallesinde 2015 yılı içerisinde yapılan çok büyük mağduriyetlere sebep olan kadastro çalışmaları dolayısıyla tescil dışı olarak köyün ortak kullanımında olan yerlerin hazine adına tescil edildiğini belirterek, buraların milli emlak müdürlüğü tarafından köylüye sorulmadan satışının yapıldığını kaydetti.

Bu arazilerin öncelikli olarak köy sakinlerinin satın almasının daha uygun olacağını belirten Arslan, “Bu arazilerin “Satışına engel olmak için valilik ve il tarım müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda müracaatımızı yaptık hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuyla alakalı olarak bir açıklama yapan Samsun İlkadım İlçesi Gürgendağ Mahalle Muhtarı Muhittin Arslan,

“Köyün ortak kullanımında olan köyün nefes borusu niteliğinde yerlerin köylüye sorulmadan satışa çıkarılması köy hayatının bitirilmesi anlamına gelmektedir.

2015 yılında şaibeli bir kadastro çalışmasıyla hazine adına tescil edilen yerler vatandaşın hayvancılık yapabileceği alanlardır satılması halinde hayvancılık yapmanın imkansız olacaktır.

ARAZİLERİMİZ KİME PEŞKEŞ ÇEKİLMEK İSTENİYOR

Bir yeri mahalle yaptım demekle mahalle olmuyor insanlar geçimini nereden nasıl sağlayacak milli emlak görevlileri görüşmek için giden köylüye Türkiye'nin her yerinden gelip buraları herkes alabilir demek buraları yaşanabilir olmaktan çıkarıyoruz demektir ne tarım kalır ne hayvancılık ne asayiş kalır bu açıklama bir sorumsuzluktur.

2000 yıllarda merkez ilçelerdeki tüm Binlerce dönüm hazine arazileri Metro Holding’e peşkeş çekildi.

Şimdi benzer bir oyun oynanıyor. Hazine arazileri satılacaksa makul bir fiyata köylüye satılacak. Aksi takdirde köyde ne asayiş kalır ne düzen. Buraları rant alanına çevirmek isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Her daim Hakkın hakikatin yanında mazlumun yanında zalimin karşısında dimdik duracağız İnşallah…”

Recep YAZGANRecep YAZGAN