Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-04-2018 12:23   Güncelleme : 05-04-2018 12:23

Samsun‘da Öğrencilere Sınıf Dışı Afet Eğitimi

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ortaklığı ile yürütülen “Konumuz Afet Rehberimiz Afad” projesi ile öğrencilere afet eğitimleri veriliyor.

Samsun‘da Öğrencilere Sınıf Dışı Afet Eğitimi

Projeyle afet türleri ve sıkça görülen afetler konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilerin gelecekteki yaşantılarında etkin bir şekilde kullanabilecekleri coğrafi bilgiye sahip olmalarını sağlamak, öğretmenlerin sınıf dışı eğitim tekniklerine yönelik bilgi ve becerilerini artırarak, sınıf dışı eğitim etkinliklerini yaygınlaştırmak amaçlanıyor.

Projeye 17 ilçeden toplam 40 lisede eğitim öğretim gören her okuldan 11. Sınıfta okuyan 25 öğrenci ile 2 coğrafya öğretmeni olmak üzere Bin öğrenci 80 Coğrafya Öğretmeni katılıyor.

Otobüslerle okullarından alınan öğrencilere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü AFAD konferans salonunda ülkemizde görülen afet türleri deprem, heyelan, sel ve su baskınları, kaya düşmesi ve çığın nedenleri, sonuçları insan yaşamı üzerine etkileri konulu 1 saatlik bir teorik eğitim mühendisler tarafından veriliyor.

Alan çalışması için Lâdik ve Havza dolaylarındaki lokasyonlara giden öğrenciler, Kavak Mahmutlu Mahallesi Ladik Hamamayağı Mahallesi ve Ladik İbi Mahallesinde Fay İzi Gözlemi yapıyor, Ladik Çakırgümüş Mahallesinde Çığ Patikası, Lâdik Gölü, Ladik Teberoğlu Mahallesinde ise heyelan konularında inceleme, araştırma ve gözlemliyor ve afetin etkilerini arazi çalışması ile yerinde görerek coğrafi becerilerini geliştiriyor.

Günümüzde de mezarları Lâdik Akpınar Fen Lisesinde bulunan 1943 depreminde hayatlarını kaybeden öğrenci mezarlarını ziyaret eden öğrenciler depremin etkilerini yüreklerinde hissederken Ladik Ambar Köy Açık Hava Müzesinde yaptıkları etkinliklerle dolu bir gün yaşıyor.

Projede görevli öğretmenler, en iyi coğrafya öğretiminin alanda yapıldığını, üniversitede eğitim görürken sürekli alan çalışması yaptıklarını ve bunun faydasını gördüklerini; Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı projenin bu açından bir fırsat olduğunu ve iki kurum arasındaki bu ortaklığın öğrencilere daha etkili bir eğitim imkânı sunduğunu ifade ediyor.

adminadmin