Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-12-2014 18:02   Güncelleme : 02-12-2014 18:02

SAMSUNSPOR, KAYIP NİJERYALI FUTBOLCU İÇİN SAVCILIĞA BAŞVURDU

Samsunspor Kulübü, kayıplara karışan 19 yaşındaki Nijeryalı futbolcusu Amina Umar için Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu

SAMSUNSPOR, KAYIP NİJERYALI FUTBOLCU İÇİN SAVCILIĞA BAŞVURDU
Samsunspor Kulübü, kayıplara karışan 19 yaşındaki Nijeryalı futbolcusu Amina Umar için Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.
Samsun Adliyesi’ye giderek dilekçe veren Samsunspor Kulübü Başkanı Mehmet Pank, Umar’ın hayatından endişe ettiklerini, Samsun’da bazı kişilerin kendisinin kaçırılmasına yardımcı olduklarını ve bu kişileri kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.
BİR HAFTADIR HABER ALINAMIYOR
Samsunspor’da kayıplara karışan yıldız futbolcu Umar krizi devam ediyor. Samsunspor Başkanı Mehmet Pank, bugün Samsun Adalet Sarayı’na giderek futbolcuları Umar’dan 26 Kasım 2014 tarihinden sonra haber alamadıklarını, cep telefonuna da ulaşamadıklarını ve hayatından endişe ittiklerini belirterek bulunması için Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verip kayıp başvurusunda bulundu.
"HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUZ"
Futbolcularının hayatından endişe ettiklerini belirten Başkan Mehmet Pank, adliye çıkışı yaptığı açıklamada, "Umar ile ilgili hiç bir ipucuna rastlamadık. Türkiye’nin giriş çıkışları araştırılıyor. İnşallah bulacağız. Samsun’da bunu kim kaçırdıysa, kim yardımcı olduysa onu ortaya çıkaracağız ve Samsunlu bunun yüzüne tükürecek. Hayati tehlikesini düşünerek ben kulüp başkanı olarak suç duyurusunda bulunma ihtiyacı gördüm. Gitse bile bir haber etmesi lazımdı. Arayıp söylemedi. Ben de hayati tehlikesi olduğunu düşünerek savcılığa başvuruda bulundum. İnşallah bulacağız. Samsun’dan tek başına gitmiş olamaz. Birilerinin yardım ettiğini duyduk. Tek başına FIFA’ye başvurup da serbest kalacağını hiç olmazsa, federasyonun bunu bize bildirmesi gerekiyor. ’Sizin futbolcu serbest kaldı bilginiz var mı?’ diye. Parasını yatırdığına dair belge bize gelmedi. 3 aylığını yatırmadığında FIFA’nın serbest bıraktığını söylüyorlar. İster istemez FIFA’nın Türkiye’deki federasyona bunu bildirmesi gerekiyor. Ben bunu son günde federasyondan öğrendim" dedi.
adminadmin