Fikir
Giriş Tarihi : 30-12-2020 10:00   Güncelleme : 30-12-2020 10:00

Selahattin Demirtaş Terörist mi!

Twiter da, sosyal medya hesaplarında hastag işareti ile Demirtaş teröristtir kampanyası başlamış. Birçok kişi buna katılırken, birde terörist değil diyen savunucuları da ortaya çıkmış.

Selahattin Demirtaş Terörist mi!

Bakalım, araştıralım, okuyalım. Hakikatten terörist mi? Yoksa Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu, İmamoğlu’nun ve Arınç’ın savunulduğu nitelikte birimi, yoksa terörist değil de kendisine iftira mı atılıyor.

 

(Alttaki araştırmalarımızı çeşitli zamanlarda yayınlanmış İnternet haber sayfalarından alıntı yaparak yazıyorum.)

Selahattin Demirtaş, 6 Ocak 2017 tarihinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında verdiği ifadede "Ben PKK’nin ne yöneticisi, ne üyesi, ne sözcüsü, ne de sempatizanıyım” dedi.

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın geçmiş söylemlerine ve hakkında açılan davalara bakıldığında sözleri gerçeği yansıtmamaktadır.***************

 

Selahattin Demirtaş 13 Kasım 2012 günü açlık grevi yapanları ziyaret için gittiği Mardin'de “Biz daha önder Apo'nun heykelini dikeceğiz heykelini" diye konuştu.

 

(Basa basa söylüyor heykelini dikeceğiz. Bir heykel niye dikilir, sevilen, saygı duyulan, başarılı olan kişilere ya da önder, lider olarak gördükleri kişiler için dikilir.)

 

7 Ekim 2015 tarihinde periscope aracılığı ile gazeteci Ruşen Çakır'a gündemi değerlendiren Demiraş “PKK’lı cenazesine katılmayan vekile soruşturma açarım” dedi.

 

(Burada vekiline baskı yapıyor, Türk askerini veya vatandaşını katletmiş, vatana bayrağa, birlik ve beraberliği ihanet etmiş hain yapılanmalarda etkisiz hale getirilmiş terörist cenazesine gitmeyen vekilini tehdit ederek gözdağı veriyor. Katılanda sadakatını ispatlıyor.)

 

HDP’li Milletvekili Tuba Hezer, PKK’lı terörist Sıdıka Yıldız’ın cenaze törenine katıldı.

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz PKK’yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz." dedi.

Ayrıca çeşitli zamanlarda, yayın organlarına

 

"PKK değil, Türk Devleti silah bırakacak."

"İstiklal Marşı ırkçı bir dayatmadır."

"Evet, abim Kandil'de. Orada insanlık onurunu koruyor."

"Bize bölücü diyorsunuz. Atatürk de bölücüydü." Söylemleriyle de çıkış yapmıştı.

( On binlerce insanımızı katleden yapılanmayı terör örgütü olarak tanımlamayan, zaten kendi ağzı ile ne olduğunu belli etmiştir.)

Şimdi gelelim savunucularına. Bülent Arınç, binlerce şehidimizi, şehit anasını, şehit yavrusunu, şehit eşleri, kardeşlerini unutarak, şu ifadeleri kullanmıştır.

“Demirtaş 3-4 yıldır tutuklu. Tutukluluk cezaya dönüşmemeli. Demirtaş ile bizim 1-2 görüşmemiz oldu. Cezaevlerinde isyanlar, açlık grevleri olmuştu. Selahattin Demirtaş'ı tanımak veya onu yargılamak için onun yazdığı ‘Devran’ isminde kitap var. Ne olur onu alıp okuyun.

Ben corona süreci içinde bunu okudum. Belki Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi değiştirmeyeceksiniz ama ve Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travmalar üzerinde kafanızda çok şeyler değişecek.”

(Burada, “ne olur okuyun” ifadesinde yalvarma ve methiye var, Birde kürtlerden bahsediyor, Türk milletinin kürtlerle bir sorunu yoktur, Teröristlerle sorunu vardır. Kürtlük bir ırktır, terörizm bölücülük, katliam demektir, birbiriyle karıştırmayınız.)

 

Gazeteci Nedim Şener de arınca köşesinde, çok güzel şu cümlelerle cevap vermiş.

 

“Hikâyesi farklı anlatılsa da Demirtaş’ın kitabına ‘Seher’ adını, 13 Mart 2016 günü Ankara Kızılay’da toplam 38 kişinin hayatını kaybettiği, 19’u ağır 125 kişinin yaralandığı saldırıda PKK’nın canlı bomba olarak kullandığı terörist Seher Çağla Demir’e atıfla verdiği basına yansıdı.

Kitabın adının nereden geldiği de önemli değil, içinde ne yazdığı önemli. O yüzden Bülent  Arınç’a, özellikle ‘Seher’ kitabının sonunda yer alan ‘Sonu Muhteşem Olacak’ bölümünü dikkatli okumasını öneriyorum. Demirtaş’ın orada hâlâ PKK’nın “özerklik” hayalinin sözcülüğünü sürdürdüğünü görecektir.”

 

(Peki devletimiz ne yapmış, Arınç’ın bahsettiği övdüğü kitabı incelemiş, aynen aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.)

 

İletişim yayınları tarafından basımı yapılan 138 sayfalık “Selahattin Demirtaş Devran” isimli doküman incelendiğinde kitapta ülkemizde yaşanan hendek-barikat olaylarında etkisiz hale getirilen PKK/KCK terör örgütü mensuplarının sivil halk olarak göstermeye çalışarak devletimizi katil olarak göstermeye çalışıldığı tarafımızca değerlendirilmiştir. Şüpheli şahsın bu dokümanı ikametinde bulundurma amacının PKK/KCK terör örgütüne sempati duyması ve PKK/KCK terör örgütünün ideolojisini benimsemiş olduğu yönünde değerlendirilmiştir.”

Ekrem İmamoğlunu açıklamasını okuyalım,

Ekrem İmamoğlu, HDP'nin tutuklu eski genel başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili skandal açıklamalara imza attı. Selahattin Demirtaş'ın terör örgütü PKK'nın çizgisinde yürüttüğü siyaset ve teröristbaşı için "Başkan APO'nun heykelini dikeceğiz" gibi skandal sözleri daha dün gibi hatırlanırken İmamoğlu, Demirtaş için "Gerçekten de barışçıl, uzlaşmacı ve evrensel değerleri öne çıkaran dili vardı." ifadesini kullandı. İmamoğlu'nun bu skandal sözler tepkiyle karşılandı.

Ekrem İmamoğlu, Rudaw'a skandallarla dolu bir açıklama yaptı.

"Demirtaş'ın çizgisini beğenenlerden biriyim"

Terör örgütü PKK'nın talimatları doğrultusunda siyaseti dizayn etmek isteyen ve teröristbaşı Öcalan için onun heykelini dikeceğiz gibi birçok skandal açıklamaya imza atan Selahattin Demirtaş'a övgüler dizen Ekrem İmamoğlu, "Sayın Demirtaş'ın siyasette aktif olduğu dönemde çizdiği çizgiyi beğenenlerden biriydim." dedi.

"Demirtaş'ın barışçıl dili var"

Ekrem İmamoğlu, tepkiler çeken skandal açıklamalarına şöyle devam etti:

Gerçekten de barışçıl, uzlaşmacı ve evrensel değerleri öne çıkaran dili vardı. Bundan da çok mutluluk duydum. Hatta kendi adıma bunun Türkiye için bir fırsat olabileceğini ve birçok duvarı yıkabileceğini de dile getirdim. Bugün de hala aynı kanaatteyim. O dilin geçerli olduğu bu ülkede çok daha mutlu olabileceğimizi görüyorum. Bu bağlamda böyle siyasi bir çizgisi olan bir insanın benim hakkımda pozitif bir şey söylemesi elbette beni mutlu etmiştir.

Gelelim kılıçdaroğlu’ nun Demirtaş ile ilgili açıklaması.

Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında bugün hazırlanan iddianameye de değinen Kılıçdaroğlu, "Selahattin Demirtaş, bu iddianameleri alacak şeref madalyası olarak takacak" ifadesini kullandı.

(Vay be birde madalyalı olacak ha..)

Canan Kaftancıoğlu katıldığı bir televizyon programında Demirtaş'ın terörist olmadığını savunarak karara uyulması gerektiğini söyledi.

(Bu kadar emin yani)

Hani seçim zamanında reklamlara çıkarak selonun da eline saz vererek her evden hdp ye bir oy isteyenler şimdi de savunuculuğunu elbette yapacaklardır tabi.

Allah aşkına çizgisini beğenecek başka lider mi kalmadı, Bayrağıma, vatanıma, İslama, namusumuza göz dikmiş, eylem yapmış, yaptırmış, içinde, başında bulunmuş her kim varsa teröristtir. Velhasıl Türkiye Cumhuriyetini çeşitli ırklarla ay yıldızlı bayrak altında yaşayıp, yaşatacağız. Kürtlerde bu ülkenin insanları asla ve asla ayrı tutmuyoruz. Derdimiz terördür. Bu terör ateşiyle oynayan herkese bir kıvılcım değer, dolayısıyla birlik beraberlik içinde vatanımızın kalkınması için var gücümüzle mücadele etmeliyiz. Batılı ajanlara karşı uyanık olmalıyız. Yazımızın sonunda Bestami Yazgan beyefendi’nin şiiri ile veda edelim.

Devletimiz var olsun,

Milletine yâr olsun.

Al bayrağın altında

Yurdum bahtiyar olsun.

Devletimizin ilelebet payidar olması niyazıyla...

Allaha emanet olunuz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN