Analiz
Giriş Tarihi : 25-10-2019 11:57   Güncelleme : 25-10-2019 11:57

​Sömürgecilerin Erdoğan öfkesi artarak büyüyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye’nin, küresel sömürgecilerin çarkına çomak sokması birilerini fena halde rahatsız etmiş olmalı ki Fransız dergisi Le Point yine öfke kustu.

​Sömürgecilerin Erdoğan öfkesi artarak büyüyor!

Kapak fotoğrafıyla Erdoğan’ı hedef alan derginin küstah ifadeleri “Ey Fransa dönüp aynaya bak” dedirten cinstendi. Zira geçmişi sömürü politikalarıyla dolu Fransa, katliamlarıyla insanlığın yüz karasını oluşturuyor.

Türkiye’nin milli menfaatleri doğrultusunda attığı her adımı karalamak için hakikate ateş eder gibi kara propaganda başlatan Batı’nın yalan makineleri Barış Pınarı Harekâtı’nın başından itibaren uluslararası kamuoyunun algılarıyla oynadı.

Adına enformasyon dedikleri ve aslında dezenformasyon bombardımanına dönüşen TV, gazete ve internet sitelerinden yağdırdıkları yalan haberlerle Türkiye’yi sivil katliamı yapan bir ülke gibi gösterdiler.

Pek çoğunun Siyonist düşünceye hizmet eden Yahudi sermayesi tarafından beslendiği bilinen bu Batılı medya ağı kendi ülkelerinden türeyen soykırım ve katliamları gözlerden kaçırırken adeta Türkiye’yi eli kanlı bir canavar ilan etti.

BARIŞ PINARI HAREKÂTI’NI HAZMEDEMEDİLER

Dünyanın iki süper gücü ABD ve Rusya’ya geri adım attıran Barış Pınarı Harekâtı üzerinden Türkiye’yi karalamaya çalışan Fransız dergisi Le Point yeni bir skandala daha imza attı. Kapak fotoğrafına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan dergi “Etnik temizlik Erdoğan metodu. Erdoğan’ın Avrupa’yı tehdit etmesine izin verelim mi” şeklindeki alçakça ifadeleri kullandı.

FRANSA’YA SERT MESAJ

Fransız derginin skandal çıkışına ilk cevap Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi. Türkiye’nin Barış Pınarı Harekâtı’ndaki tutumunu çarpıtarak veren dergiye sosyal medya hesabı Twitter’dan sert tepki göstere Kalın, “1/Cezayir, Gabon, Moritanya, Senegal, Gine, Kongo, Tunus, Komor Adaları, Madagaskar, Cibuti, Mali, Benin, Çad ve Fas’ı sömürgeleştiren, binlerce insanı katleden ve köle ticareti yapan, Rwanda katliamını izleyen Fransa… Ve ‘etnik temizlik’ iftirasını atan bir Fransız dergisi.” ifadeleriyle kedilerine Batı’nın yüzkarası oldukların hatırlattı.

Bu kadarla da yetinmeyen İbrahim Kalın “Cumhurbaşkanımıza neden saldırdıkları açık: Suriye’deki piyonları PKK ağır darbe yiyip oyunları bozulunca, paniklediler. Kuklalarını korumak için her yola başvuruyorlar ama netice alamıyorlar. Kürtler sizin taşeronunuz değil ve olmayacak. Sömürgecilik günleriniz geride kaldı” sözleriyle Fransa’ya “dön de aynaya bak” mesajı verdi.

BU KÜSTAHLIKLARI YENİ DEĞİL

Sözde demokrasi, insan hakları ve özgürlükler havarisi Batı’nın her fırsatta hortlayan İslam düşmanlığı ve mülteci karşıtlığıyla içine düştüğü iki yüzlü tavrı sergileyen Batı medyası bunu herkesin malumu olduğu üzere bunu sık sık yapıyor. Yalan ve çarpıtmada sınır tanımayan Avrupa’nın aşırı sağına hizmet eden dergi ise 24 Haziran seçimleri öncesinde yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kapağına taşıyarak “diktatör” ifadelerini kullanacak kadar küstahlıkta ileri gitmişti.

Dahası derginin kurucusu olduğu bilinen ve 2016’da ölen Claude Imbert, Müslüman ve mülteci düşmanlığı içeren yazılarıyla adından sıkça bahsettiren bir isim olarak hafızalardaki yerini koruyor. Her fırsatta İslam dinine ve mültecilere karşı faşist söylemleriyle gündeme gelen derginin tıpkı ülkesi gibi karanlık sicili oldukça kabarık.

FRANSA’NIN TARİHİNDEKİ KARA LEKELER

Dünya tarihine sömürgecilik faaliyetleriyle kara lekeler düşüren Fransa’nın, insanlık suçları saymakla bitmez. Kurduğu kolonilerle en çok Afrika’daki sömürgelerinde büyük insanlık trajedilerine yol açan Fransa’nın tarihindeki katliamlar bugün hala hafızalardaki yerini korurken meseleye aklıselimle bakan uluslararası kamuoyunun vicdanlarını kanatmaya devam ediyor. Afrika’nın kuzeyinde ve batısındaki 20’den fazla ülkede ta 1524’te sömürgecilik faaliyetleriyle hakimiyet kuran Fransa, tam 300 yıl boyunca kıtanın yüzde 35’ini kontrolünde tutarak bölgedeki halkların adeta kanını emdi.

4 MİLYON İNSANI KATLETTİLER

İkiyüzlü sömürgecilik faaliyetlerine karşı bağımsızlık mücadelesine girişerek ayaklananları şiddet uygulayarak bastıran Fransa, gözünün yaşına bakmadığı 2 milyondan fazla Afrikalı’yı kıyımdan geçirdi.

1830’lu yıllardan bugüne Cezayir’de halkı kültürel anlamda yok oluşa sürükleyerek bir başka soykırımın baş aktörü olan Fransa, ülkenin Bağımsızlık Savaşı’nda yine 1 milyon insan hunharca öldürüldü.

Dünden bugüne tek yaptıkları karalamak

Siyonist sermayenin beslemesi Batı’nın yalan makineleri icat edildikleri günden bu yana İslam düşmanlıklarını kustular. Geçmişte Osmanlı padişahlarını hadsiz fotoğraflarla aşağılamaya çalışan küstah neşriyatlar bugün de aynı şeytani plana hizmet ediyor. Döneminin siyasi dehası kabul edilen Abdülhamit Han’ın manevraları karşısında deliye dönen Batı’nın kalemşörleri, bugün aynı misyonu sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef tahtasına oturtmaktan kendilerini alamayarak aşağılık karalama kampanyalarını sürüdürüyor.

RUANDA SOYKIRIMI

Yine tarihin en büyük soykırımlarından biri kabul edilen, 800 bin kişinin öldüğü 1994 Ruanda soykırımında Fransa’nın rolünün ne denli büyük olduğunu anlatmaya bile gerek yok. Öyle ki uluslararası kamuoyunda ve ülke içinde dahi sert eleştirilere konu olan Fransa, işlediği suçların üstünü örtmek için hala soykırım belgelerine erişimi engelliyor.

Fransa’nın Ruanda’da soykırımı engellemek yerine soykırımı yapan Hutu hükümetine silah ve bilgi sağladığı tespit edildi eski Cumhurbaşkanı François Mitterrand, “O ülkelerde bir soykırım yaşanması o kadar da önemli bir şey değil.” demişti. Günümüzde Fransa aleyhine devam eden birçok uluslararası dava bulunduğu da ayrı bir vakıa olarak göz önünde duruyor.

Tüm bu karanlık sicile rağmen bir Fransız dergisinin çıkıp Türkiye’nin meşruiyeti tartışmasız bir terör operasyonu üzerinden yaptığı karalamanın aşağılıkların aşağısı bir zihnin ürünü olduğunu açıkça ortada duruyor.

Muhammet ŞİMŞEK – Diriliş Postası

adminadmin