Genel
Giriş Tarihi : 25-02-2019 10:29   Güncelleme : 25-02-2019 10:29

Süslümanların son numarası; Kur’an suresini marka ismi yaptılar!

Modanisa adlı tesettür mağazası Kur’ân-ı Kerim’in İnşirah suresini moda koleksiyonlarından birine isim olarak kullandı.

Süslümanların son numarası; Kur’an suresini marka ismi yaptılar!

Tepkiler sosyal medyada çığ gibi büyüdü.

İnşirahKur’ân-ı Kerim’de bir Sûre ismi. Kelime kökeni olarak; FerahIamak, genişIemek, sevinmek, açıImak manalarına geIir. 8 ayetten oluşan, Kur’ân-ı Kerim’in 94. Sûresi olan İnşirah Sûresi; Hz. Peygamber (S.A.V.)’in çok sıkıntılı bir döneminde, Mekke’de nâzil olmuş ve İnşirah (ferahlama) ismini almıştır… Almıştır da, “Milenyum Çağının Materyalist Süslümanları” Onu da kapitalizme peşkeş çektiler… Doymak bilmeyen dünya hırsına alet ettiler…

MODA NİSA isimli bir tesettür (???) firması, koleksiyonlarından birinin ismini İNŞİRAH koydu…İnsan kendine sormadan edemiyor! Biz mağdurken daha mı ahlâklıydık? Yoksa ahlâksızlık yapmaya; mecalimiz, ortamımız mı yoktu? Para ve refah seviyesindeki artış, her şeye ulaşabilme gücü, bizi bozdu mu? Ne oldu bize? Ne oldu? Sadece maddiyatımızı değil; idealimizi, onurumuzu, gururumuzu, inancımızı, değerlerimizi de birilerine teslim ettik! Tesettürlüler (Başörtülüler, Türbanlılar/Müslüman Hanımlar); seküler, laik, kapitalist, materyalist sistemin bir parçası oldu(k)!Onları şekilden şekile, türlü kalıplara sokanlar da cabası… Ağa babaları… Para babaları… Ve biz seyreden “Erkekler…” İsmini de “tesettür modası” koydular bunun… Ayet ve hadislerde alenen malumat verilmiş “örtünme” ile alâkası olmayan bir giyim karmaşası… Fe eyne tezhebûn!

Türkiye’de ne oldu, nasıl oldu da, 70’lerde “Başını Örten Kız” mü’minlerin gurur kaynağı iken; XXI. yüzyıl mahsulü (ameliyatlı, dövmeli, halhallı, hızmalı) “Başını Örten Kız”, her kendini bilen Müslümanı utandıracak yerlerin bir uzantısı haline geldi. (İsmet Özel)Neticede, bugüne kadar canla-başla verilen mücadeleye mi yanarsın!? Kaybedilen şahsiyete mi yanarsın!? İnandığı gibi yaşamayanların, yaşadıkları gibi inandıkları bir din ortaya koymalarına mı yanarsın!? Bu nasıl bir ucuzluk!? Bayağılık!? Rezillik!?Üç-beş kuruş daha fazla kazanacağım diye, kimsenin “benim dinimle oynamaya” hakkı yok! Ey tesettür (???) firması MODA NİSA… Benim dinimi ve inancımı temsil etmeyen kıyafetlerinde, benim dinimin ve inancımın mukaddesâtı olan bir kelimeyi kullanamazsın! Git kendine, MODALARDAN bir isim bul… Tüm dostlarımdan, aşağıda verdiğim irtibat vesileleriyle, MODA NİSA ile temasa geçip protestomuzu göstermesini rica ediyorum. Bu ismin değiştirildiği açıklanana kadar mevzuu gündemde tutalım… Unutmayın! Biz sustukça, daha da beteri olacak, Allahû Âlem! Gerçek Hayat Genel Yayın Yönetmeni Can Kemal Özer’de şu sözler ile tepki gösterdi.“Âlâ ismi şerifine haklı olarak itiraz eden Diyanet @diyanetbasin @DIBAliErbas bu sömürüye de ivedi itiraz etmeli”

adminadmin