Röportaj
Giriş Tarihi : 03-03-2023 15:44   Güncelleme : 03-03-2023 15:44

TDV Ümraniye Şubesi Deprem Bölgesini Ziyaret Etti

Türkiye Diyanet Vakfı Ümraniye Şubesi Gönüllüleri, afet bölgesi olan Hatay ve Kahramanmaraş’ı ziyaret etti.

TDV Ümraniye Şubesi Deprem Bölgesini Ziyaret Etti

TDV Kadın ve Gençlik Çalışmaları İstanbul Koordinatörü Meral Günel öncülüğünde TDV Ümraniye gönüllüleri saha çalışması yaparak afet bölgesi ile ilgili detaylı bilgi aldılar. 

Deprem bölgesinde aktif bir şekilde bulunan Ümraniye Müftülüğü Şube Müdürü Yavuz Yanmaz, “Türkiye Diyanet Vakfı olarak günlük üç öğün yemek dağıtımı yaptıklarını söyledi. Yemeğin dışında ihtiyaç sahiplerinin bütün ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösteriyoruz.  Bizim amacımız;  her insanın yüreğine Allah rızası için maddi ve manevi dokunmaktır.”

“Her Zorlukla Birlikte, Bir Kolaylık Var”

Cami Gençlik Derneği Başkan Yardımcı İmam Hatip Oktay Yılmaz yaptığı açıklamada:           

“Bizler din görevlileri olarak depremin ilk gününde beri bir yardım seferberliği başlatarak deprem bölgesinde maddi ve manevi olarak kardeşlerimizin yanındayız. Biz her zorlukla birlikte, mutlaka bir kolaylık olduğuna inanıyoruz” dedi.

“Yaraları Birlikte Saracağız”

İstanbul Gençlik Merkezleri Koordinatörü Din Uzmanı Neslihan Hocaoğlu şu konuya dikkat çekti:

“Bu zor günlerde depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmayı esas alan vakfımız gönüllü ordusu ile mobil mutfaklardan, geçici barınma ihtiyacına, erzak ve hijyen paketlerinden, cenaze işlerine kadar destek olmaktadır. Bizler de her koşulda tüm kardeşlerimize manevi destek vermekten, çocuklarımızın yüzünde küçücük bir tebessüm olmaktan geri durmayacağız. Bu yarayı birlikte saracağız.”

“Her Zaman Manevi Desteğe Devam”

Kur’an Kursu Öğreticisi Tuğba Kurt Gündüz ise duygularını şu şekilde dile getirdi:

“Deprem bölgesini ziyaret ederek depremden etkilenen kardeşlerimizi manevi destek vermeye çalıştık. Başkalarının hayatına dokunmak, kendi hayatımıza dokunmaktan daha anlamlıdır.”

“Din Görevlileri Bize Moral Veriyorlar”

İsmini vermek istemeyen bir depremzede ise, din görevlileri hakkında şunları söyledi:

“Bizim sadece ekmeğe, suya, paraya, çadıra vs. ihtiyacımız yok. Elbette ki bu söylediklerim önemli.  Devletimiz ve milletimiz bunları en güzel şekilde karşılıyor. Bunun yanında bize dini rehberlik, manevi destekte çok lazım. Bunun için ben burada çalışan, yardım eden, din görevlilerini görünce mutlu oluyorum. Din görevlileri bize moral ve motivasyon veriyorlar. Din görevlileri sürekli burada yanımızda olmaları, bize bir nebzede olsa nefes oluyorlar. Bizi bu büyük felaketten psikolojik olarak kurtaracak olan, maneviyattır.  Allah din görevlilerin hepsinden razı olsun. Lütfen bizi hiçbir zaman yalnız bırakmasınlar” dedi.

“Çocuklara Oyuncak Hediye Edildi”

 

TDV Ümraniye Gönüllüleri, çadırları gezerek çocuklara çikolata ve oyuncak hediye ettiler. Çocukların sevinci görülmeye değerdi. Aldıkları hediyelerle mutlu olan çocuklar, bu vesile ile mutlu bir gün geçirdiler.

 

TDV Ümraniye Şubesi Gönüllüleri vatandaşlara dua ederek, bölgeden ayrıldıktan sonra İstanbul’da yine bölge için çalışmaya devam edeceklerini beyan ettiler.

 

 

 

 

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN