Teknoloji
Giriş Tarihi : 22-11-2022 10:51   Güncelleme : 22-11-2022 10:56

Teknolojinin Kullanımı

Teknoloji günümüzde her bireyin ihtiyacı haline gelmiştir. Sanayi devrimini geride bırakarak bilgi çağına geçilmiştir. Yani artık teknolojik kulvarda bilgiye dayalı bir ilerleme gerçekleşmektedir. Aslında bilgi çağı bireye farklı bir çalışma ortamı da sağlamaktadır. Teknoloji de bu sayede bilgilerin birikimiyle bazı şekillerde uygulamaya geçirilmiş hali olarak açıklanabilir.

Teknolojinin Kullanımı

Hayatımızda vazgeçilmez bir unsur haline gelen teknoloji evde televizyon, bilgisayar, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi pek çok alanda karşımıza çıkarken; fabrikalarda da uçak, gemi, kamera sistemleri gibi pek çok teknolojik alet karşımıza çıkmaktadır. İnsan teknolojik gelişmelerle birlikte hayatına olumlu olumsuz pek çok şey katmıştır. Bilinçsiz teknoloji kullanımı bireyi bağımlı hale getirip birey ve çevresi için zamanla tehlike arz eder duruma gelmektedir.

Telefon ve televizyon gibi bireyin uzun süre başında kaldığı teknolojik aletler bireye kalıcı ya da geçici fiziksel pek çok zarar vermektedir. Yaş olarak daha küçük grubun teknolojik aletlerde fazla zaman geçirmesi ile birlikte bireyin gelişimi olumsuz etkileyebildiği gibi ileriki yaşantısında ve eğitim hayatında da başarısızlıklara yol açabilmektedir.

Ailelerinde televizyon başında fazla zaman geçirmesi izlenilen şeylere özenilmesiyle aile içi kavgaların artmasına neden olmaktadır. Bireylerin teknoloji ile fazla içli dışlı olmasıyla birlikte aynı zamanda bireyi hareketsizliğe de sürüklemektedir.

Pek tabii teknoloji kullanımının olumsuz yanları olduğu kadar olumlu yanları da bulunmaktadır. Teknoloji ile birlikte hayatımıza giren en önemli şey, ulaşım ve iletişim olmuştur. Metro, hızlı tren, uçak gibi teknolojilerin gelişmesiyle birlikte ulaşım kısalmış ve kolaylaşmıştır.

İletişimde mektup gibi uzun süren zahmetli yollardan geçmek yerine teknolojinin gelişimiyle birlikte kolay hale getirilmiştir. Teknolojinin bu denli ilerlemesiyle verimli ve pratik ürünlerde artış göstermiştir, bununla birlikte bireyler işlerini daha kısa sürede hallederek zamandan tasarruf etmektedirler.

İnternetin verimli kullanımı ise bireylere sınırsız bilgi ve sınırsız kaynak sağlanmaktadır. Tıp alanında hastalıkların teşhisinin konulması ve tedaviye başlanması da teknoloji sayesinde ilerlemiştir. Teknoloji ile birlikte aynı zamanda insanlar duygu ve düşüncelerini ister yazılı ister görsel olarak kolay yoldan ifade edebilmişlerdir. Sanal ortamlar ile iş imkanları dahi gelişip bireye pek çok imkan sunulmaktadır.

Öneri diğer bir konu: Windows 11 şifre sıfırlama

Haber kaynağı: https://teknodestek.com.tr

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN