Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-01-2019 10:54   Güncelleme : 24-01-2019 16:17

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak: İki gün arayla bu nasıl bir değişim!

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak: İki gün arayla bu nasıl bir değişim!

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak iki gün arayla Samsun Sağlık İl Müdürlüğü hakkında yaptığı iki farklı açıklamalarla hem sendika üyelerini ve hem de vatandaşları şaşırtmayı başardı.

Çakmak ilk açıklamasında, Samsun’da ‘Sağlıkta 90'lı Yılları Hatırlamaya Başladık’ diyerek, Gazi Devlet Hastanesi'nin yaşanan hasta yoğunluğundan dolayı 1990'lı yılların hastane görüntülerini aratmadığını belirtmiş ve “Tedavi olmak isteyen hastalara, 182 randevu hattından 1 ay sonraya gün veriliyor” demişti.

VATANDAŞLAR KAVGA EDİYOR

Çakmak açıklamasında “Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde yaşanan görüntüler, 1990'lı yıllarda hastanelerde yaşanan yoğunluk görüntülerini aratmadı. 182'den randevu almak isteyen hastalara, 15 gün ya da bir ay sonrasına randevu veriliyor. Randevu saatinde hastaneye gelenler ise, saatlerce beklemek zorunda kalıyor” demişti.

Çakmak’ın görüşlerine yer verilen haberde Saatlerce bekleyen hastaların kimi zaman kendi aralarında, kimi zaman ise hastane personeli ile kavga ettiği, vatandaşların kendilerini çileden çıkaran bu tablonun ortadan kaldırılması için Samsun Valisi Osman Kaymak, Sağlık İl Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç'a çağrıda bulunarak, sorunun çözülmesini talep ettiği de belirtiliyor.

DÜN SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKMEK ÜZEREYDİ

Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, iki gün önce sağlık sisteminin çökmenin eşiğinde olduğunu belirtiyor ve “ Yetersiz personel, acil servislerin cazip hale getirilmesi, torpil ve kayırma gibi sorunların sağlıkta çöküşe neden olduğunu belirten Çakmak, " Hastanelerde asıl görevini yapacak olan sağlık çalışanları, torpil ve kayırmalarla görevini yapmıyor, bu yük fedakar sağlık çalışanlarının üstüne biniyor. Samsun'da hastanelerde ki personel sayısı yetersiz” diyordu.

https://www.hedefhalk.com/haber/saglikta-90li-yillari-hatirlamaya-basladik-1532603

BUGÜN NE DEĞİŞMİŞ OLABİLİR Kİ

Dün 15 Ocak 2019’da yapmış olduğu açıklamanın yüzde yüz tersi bir açıklamayı bugün 17 Ocak’ta “Sağlıkta büyük değişim yaşanıyor” diyerek yapan Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak sağlık sisteminin tekli çatıya geçmesi ile birlikte Samsun'da sağlık alanında büyük bir değişimin yaşandığını ve özellikle sağlık kurumlarında çalışma barışının geri geldiğini söyledi.

Hızını alamayan Başkan Çakmak, Sağlıktaki değişim ve yeni İl Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç'un göreve gelmesi ile birlikte mağduriyetlerin büyük oranda giderilmeye başlandığını da belirtti.

Bakın iki gün önce yerden yere vurduğu Samsun Gazi Devlet Hastanesi için bugün ne demiş Başkan Çakmak;

"Sadece Samsun'dan değil Karadeniz Bölgesi'nden de büyük oranda hasta alan Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi ve Gazi Devlet Hastanesindeki hasta sirkülasyonu ihtiyaca cevap vermekte zorlanmakta. Bu hastanelerimizde geçmişte de aynı sorunlar yaşanmasına rağmen maalesef bu sorunun çözümü için gayret sarf edilmediği gibi hasta sayısının artması hastaneler içerisinde farklı sorunların yaşanmasına da neden oluyordu. Fakat şimdilerde sorunların görüldüğü ve bunun için çözüm yolu arandığını görmek dahi bizleri mutlu ediyor. Özellikle Samsun Gazi Devlet Hastanesinde geçmişte yaşanan sorunlar giderilmeye başlandığı gibi kurum içerisinde çalışma barışı üst seviyeye kadar çıkartıldı. İnsanların sendikasına ve siyasetine bakılmadan yöneticilik yapıldığı gibi torpilli çalışanların en az olduğu hastane Gazi Devlet Hastanesidir. O yüzden Gazi Devlet Hastanesi'ni bu tutumundan dolayı tebrik ediyorum"

https://www.samsunetikhaber.net/haber-cakmak-saglikta-buyuk-degisim-yasaniyor-10384.html

Başkan Çakmak’a bu değişimin neye bağladığını sorduk ve fakat kendileri cevap yerine sessizliği tercih etti.  

adminadmin