Güncel
Giriş Tarihi : 23-11-2022 15:39   Güncelleme : 23-11-2022 15:39

Yunanistan Turistik Vize

Yunanistan turistik vize işlemleri Yunanistan Konsolosluk temsilcilikleri tarafından yapılır. Yunanistan Avrupa Birliği üyesi bir ülke olduğundan Schengen vizesi alınması gerekir. Daha önce Avrupa ülkelerinden birine gitmiş olan kişilerin pasaportlarında Schengen vize işlenmiş olduğundan ayrıca vize almaları gerekmez.

Yunanistan Turistik Vize

Ancak ilk kez Schengen vize alacaksanız başvuru yaparak vize işlemlerini tamamlamanız gerekir. Yunanistan turistik vize kademeli olarak kullanılmak şartıyla 90 günlük olarak verilir. Yunanistan’ı gezmek görmek amacıyla turist olarak ülkeye giriş yapacak kişilerin Schengen vize için belirli şartları yerine getirmesi ve gerekli evrakları sunması istenir. Eğer kısa bir süre içerisinde sorunsuz olarak Yunanistan turist vizesi almak isterseniz Vize Merkezi firmamızdan en iyi hizmeti alabilirsiniz. Tüm vize sürecinde uzman ve deneyimli ekibimiz yanınızda olacaktır.

Yunanistan Turistik Vize İçin İstenen Evraklar

Yunanistan turistik vize için gerekli evrakların nasıl olması gerektiği Yunanistan Konsolosluğu tarafından ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Evrakların hazırlanması sürecinde vize talebinizin geri çevrilmemesi için vize merkezi danışanlarımızdan yardım alabilirsiniz. Evrakların istenilen şekilde hazırlanmamış olması başvuru reddi ile sürecin uzamasına neden olur. Vize alanında eğitimli ve uzman ekibimiz sizin için tüm işlemleri hızlı bir şekilde yaparak bir hafta gibi kısa bir sürede vizenizi almanızı sağlar. Yunanistan turistik vize için gerekli evraklar şunlardır:

*Pasaport: Yunanistan turistik vize işlemleri için sunacağınız pasaport son 10 yılda çıkartılmış olmalıdır. Güncel olmayan pasaportlar kabul edilmez. Pasaportun Yunanistan ziyaretinizin bitim tarihinden itibaren 3 ay daha geçerli olması istenir. Pasaportunuzun en az 2 sayfasının boş olması şarttır.

* Biyometrik Fotoğraf: Yunanistan vizesi için eski fotoğraf sistemi kabul edilmez. Fotoğrafın biyometrik olarak çekilmiş olması gerekir. 3,5*4,5 ebatlarında, arka fonu beyaz, yüzü ortalı olarak tam gösteren bir fotoğraf olmalıdır. Gözlük kullanan kişilerde gözlük camlarının parlamamış olması istenir. Üzerinde dijital oynama yapılmış, taranmış ya da fotokopisi çekilmiş fotoğraflar kabul edilmez.

*Kimlik Fotokopisi: Yunanistan turistik vize işlemleri için sunacağınız kimlik fotokopisinin pasaportunuzda bulunan bilgiler ile eşleşen bir kimlik olması gerekir. Evlilik ya da boşanma sebebiyle soyadı değişikliği gibi farklılıklar varsa kabul edilmez. Böyle bir durum varsa pasaportunuzun yenilenmesi gerekecektir.

*Yunanistan Vizesi Talep Dilekçesi: Talep dilekçeniz Türkçe ya da İngilizce yazılabilir. Seyahat amacınız, seyahatin tarihi, seyahat sponsorunuz gibi ayrıntılı seyahat bilgilerinizi içermelidir. Islak imzalı olması şarttır.

*Banka Hesap Özeti: Banka hesap özetinizin Yunanistan’da geçireceğiniz süre ile orantılı bir mali kaynağı içermesi gerekir. Bankadan alınacak belgenin banka kaşesi ve bankaya ait imza sirküleri içermesi istenir. Ayrıca belgenin ıslak imzalı olması istenir.

*Uçak ve Otel Rezervasyonları: Yunanistan’da konaklayacağınız yer rezervasyonunun ve uçak biletinin fotokopilerini sunmanız gerekir.

Yunanistan Turistik Vize Hizmetlerimiz

Yunanistan turistik vize işlemleri için Vize Merkezi firmamızdan danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Evraklarınızın eksiksiz hazırlanması, başvuru formunun doldurulması, başvuru dilekçesinin yazılması, vize sürecinin takibi gibi tüm konuları ekibimiz takip eder. Vize süreciniz kısa sürede Yunanistan vizesi konusunda uzman danışanlarımız tarafından tamamlanır. Yunanistan vizesi için bizimle irtibata geçtiğinizde her konuda sizi yönlendirir, zahmetsizce vizenizi almanızı sağlarız. Vize işlemleriniz için en iyi hizmeti firmamızdan alabilirsiniz.

 

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN