Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-10-2018 09:44   Güncelleme : 15-10-2018 11:02

​Karadeniz’deki Kripto Rumları Kim Hortlattı!

​Karadeniz’deki Kripto Rumları Kim Hortlattı!

Kavala Belediyesi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında 2011 yılında bir “İşbirliği Protokolü” imzalandı. Tören Kavala’da yapıldı. “İşbirliği Protokolü”nü Kavala Belediyesi adına Kavala Belediye Başkanı Kostantinos Simiçis, Samsun Belediyesi adına da Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz imzaladı.

Son günlerde yerel ve ulusal haberlerle gündeme gelen Pontusçu ve kripto Rumların Samsun başta olmak üzere bölgede sistematik olarak desteklendiği ve ihanet sevisine varan sözde Pontus Rum Soykırımı yalanlarına kadar uzanan ilişkiler ağı ile ilgili gelişmeler akıllara durgunluk verir seviyelere ulaştı.

Yunan istihbaratı adına Samsun başta olmak üzere bölgede faaliyet gösteren Yunan Theodoros Pavlidis’in Samsun’daki ilişkiler ağı ve kripto Rumlar üzerinden yürüttüğü irtibat / iltisakları ile ilgili gelişmeler “bu kadar da olmaz” dedirtecek cinsten.

“İSTESELER DE İSTEMESELER DE “SOYKIRIM” TANINACAK”

Kavala Belediyesi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında 2011 yılında bir “İşbirliği Protokolü” imzalandı. Tören Kavala’da yapıldı. “İşbirliği Protokolü”nü Kavala Belediyesi adına Kavala Belediye Başkanı Kostantinos Simiçis, Samsun Belediyesi adına da Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz imzaladı.

Törene katın dünyadaki 200’e yakın Pontusçu dernekten birisi olan “Kavala Pontuslular Derneği” Başkanı Haralambos Aleksandridis ve geleneksel Karadeniz yöresi kıyafetleri ile folklor grubundan bayanlar da katıldı. Tören yapılan alanda sözde “Pontus Rum Devleti”nin bayrağı olması ise dikkatlerden kaçmadı.

Törene katılan “Kavala Pontuslular Derneği” Başkanı Haralambos Aleksandridis törenle alakalı olarak “Benim söylemek istediğim, isteseler de istemeseler de “Soykırım” tanınacak. Muhakkak tanınacak.” şeklinde açıklamalarına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz herhangi bir tepki göstermeyerek sessizce dinledi.

Haralambos Aleksandridis’in bu konuşması toplantının amacının sözde “Pontus Rum Devleti” ve sözde “Pontus Rum Soykırımı” propagandası yapmak olduğu netleşmiş oldu.

“DOSTLARIMI SEVİYORUM AMA TÜRK DEVLETİNİ SEVMİYORUM”

Pavlidis’in Yunan medyasında yer alan yazılarında Türkiye’de dostlarını etnik kökenlerine kadar yazdığı, dostlarına ilişkileri geliştirdiği için minnettar olduğu, dostlarını sevdiğini fakat Türk Devletine aynı duyguları beslemediğini Yunanca olarak kaleme aldığı makalelerinde uzun uzun tüm detaylarıyla anlatıyor.

Pavlidis’in söylemlerinde Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk düşmanı olduğunu sohbetlerinde açık beyan ettiği, Atatürk’e ve silah arkadaşlarına “soykırımcı” diyerek 19 Mayıs 1919’u sözde “Pontus Rum Soykırımı” olarak gören ve Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen etkinlikte dile getiren Tamer Çilingir ile birlikte sözde “Pontus Rum Soykırımı” konferansına katıldığı medyaya yansımıştı.

Theodoros Pavlidis’in bazı makaleleri;

http://www.eidisis.gr/arthrografia/o-agonas-synexizetai.html

http://www.eidisis.gr/apopseis/theodoros-paylidis-mia-xora-me-antifaseis.html

http://www.eidisis.gr/apopseis/theodoros-paylidis-san-odoiporiko.html

SÖZDE “PONTUS RUM DEVLETİ” BAYRAĞI ALTINDA FOTOĞRAFLAR ÇEKİLDİ

Törene “Kavala Pontuslular Derneği” Başkanı Haralambos Aleksandridis ve geleneksel Karadeniz yöresi kıyafetleri ile folklor grubundan bayanlar da katıldı. Türkiye’den giden heyete geleneksel Pontus kıyafetleri ve sözde “Pontus Rum Devleti” bayrağı altında fotoğraf çektirilmesi ve buna Samsun’dan giden heyetin ise ses çıkartmaması dikkatlerden kaçmadı.

Törenin en ilginç karesi ise Yusuf Ziya Yılmaz ve iki Pontus yöresel kıyafeti giymiş genç kızın sözde “Pontus Rum Devleti” bayrağı altında çekilen fotoğrafı oldu.

“SAMSUN’DA BULUNAN YUNAN TARİHİ ESERLERİNİ KORUYUN” TALİMATI

“Kavala Pontuslular Derneği” Başkanı Haralambos Aleksandridis törenle alakalı yaptığı açıklamamanın devamında ise “Biz ‘Kavala Pontuslular Derneği’ olarak tatmin olduk, çünkü hepimiz onlardanız. Sadece bu değil, bütün Pontuslular barıştan yanayız. Bizler ilişkilerin gelişmesini istiyoruz. O kutsal bölgelere aynen gittiğimiz gibi gidelim, böyle onlarda gelsin. Daha çok ilişkiler gerçekleştirelim. Belediye başkanına da söyledim, öncelikli görevi orada Samsun’da bulunan Yunan tarihi eserlerini korusun.” dedi.

TALİMATLAR KARŞILIK BULDU MU?

Bu talimatların karşılık bulduğuna dair en büyük örnek ise yapımı devam eden ve 2019 yılında açılacak olan yeni Samsun müzesinde Samsun tarihinin hiçbir döneminde olmamasına rağmen “Pontus Rum” dönemi diye bir dönem hazırlatılarak müzeye konulacak olması.

Yusuf Ziya Yılmaz döneminde Büyükşehir Belediyesi tarafından servis edilen ve Samsun Valiliği tarafından da aynı ibarelerin kullanıldığı haberlerde şu ibare geçmektedir; “ - müzede kalkolitik, ilk tunç, Hitit, Hellenistik, Pers, Pontus Rum, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve cumhuriyet dönemlerine ait eserler sergilenecek.

Tarihçilerin de bildiği üzere Samsun’da “Pontus Rum” dönemi bulunmamakla birlikte haberde de servis edilen Hellenistik dönemde ele alınması gereken dönemin bir başlık halinde verilmesi tarihçiler arasında infial yaratmıştır.

Samsun’un son 20 yıllık tarihindeki Pontusçu zihniyete hizmet eden kripto Rumlar ile birlikte planlanan ve gerçekleştirilen bazı çalışmalardan örnekler ise;

  • Samsun adı ile Amisos adının yan yana kullanılması ve Amisos ismi öne çıkartılarak kadim Türk yurdu olan Samsun’u Pontusçu zihniyete uluslararası arenada malzeme yaratmak.
  • Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür ve Sanat Merkezi gibi yapılan yapılarla Roma mimarisini öne çıkartmak ve Pontus ve Rum propagandalarına Samsun’u açık hale getirmek.
  • Amisos Tepesi, Amisos Kafe, Amazon Köyü, Aslan heykelleri gibi Selçuklu ve Osmanlı mimarisinde ve kültüründe olmayan, Samsun ve Anadolu’da ki Türk tarihine ihanet edercesine Samsun’un bilinen tarihine kastetmek ve Samsun’u Türklükten uzaklaştırmak.
  • Yapımı devam eden Samsun Müzesinde Roma ve Bizans döneminin yanı sıra özellikle “Pontus Rum” tarihini öne çıkartıcı haberler yaptırmak ve müzede “Pontus Rum” dönemi başlığı altında bir bölüm oluşturmak.
  • Samsun ve ilçelerinde yapılan anıt, yapı ve heykellerde subliminal mesajlar içeren Masonik, Yunan ve Roma dönemine ait mesajlar içeren halka açık sergilenen mimari yapılar.
  • Samsun’un Batı Park bölgesinde iki Masonik Lions sembolünün arasında Amazon Kadın heykeli olması ve Heykelin ayaklarının altına, kaidesinin etrafından dolanarak yıldız şeklindeki havuz ile tamamlanan bir de bayrak kanununa muhalefet edilircesine Türk Bayrağı resmetmek.
  • Milli mücadelenin meşale şehri Samsun’u sülün kuşları ve amazon heykelleri ile Hellenistik dönemin yaşadığının tüm dünyaya göstermek.
  •  

Akasyamhaber Özel Haber

adminadmin